LenGkap semuLa kot..

kita biasa mendengar lagu. tetapi kadang2 kita tak menghayati liriknya. begitu juga ape yg berlaku pada diriku. sebab bagi aku benda tu tak wajib pon. tak wajib nak ingat lirik. haha.. tapi, tetiba aku terpaut pada satu lirik ini. nyanyian butterfingers. dipetik dari album kembali, album terbaru dorg. ape yg menariknya, lirik yg ini lebih kepada memuji Yang Maha Esa. aku kagum gile. walaupon butterfingers ni satu band indie rock yg sgt2 feymes kat mesia, tapi dorg leh wat lirik superb nih. bagi aku superb la. respect kat dey'll. bukan pe, at least boleh tukar sedikit sebanyak perception org terhadap band ni. coz aku punya kawan yg langsung tak nak layan band ni. pdhl lagu dorg bukan black metal pon smpi nak ban terus. hampeh tol.. so ni la lirik nye..

Lengkap Semula
by Butterfingers

akan kubina sebuah jambatan emas
demi menghubungkan aku denganNya
akan ku reka mesin merentas masa
supaya dapat bersamaNya setiap masa dan ketika

akan ku rakamkan semua saat indah
bersamanya ke dalam sebuah pita video
akan ku lakarkan sebuah lukisan
untuk menggambarkan keagunganNya

diri ini lengkap kembali
bila bersama denganNya
denganNya rasa cukup gembira
tak mungkin ada selainNya

akan ku ciptakan sebuah kapal angkasa
untuk ku pergi ke sana bersama-samaNya
akan ku bina istana semegah Taj Mahal
sebagai tanda kasih sayangku
yang kekal abadi




4 tukang karut:

silent said...

kmo tlh d tag olh sy.
jd jgn segan slu menjawabnya eh..
ayuh g ke rantai

goasop said...

wahh. cam best je lagu ni. nak donlod!

AzRi AzyAn said...

anda kena tag! hihi~ ^_^

Rashid said...

"akan ku ciptakan sebuah kapal angkasa".. wow!!!! seronoknya. hehe. hebat tu..

p/s - Terasa juga nak pergi melawat Taj Mahal.. tapi tak tau bila dapat pergi. Bukannya apa, saja nak merenung kehebatan kasih cinta seorang jejaka terhadap permaisurinya..