bile milo terasa masin

aku tahu aku terlalu pentingkan duniawi. tapi guide la aku. aku juga insan lemah. iman pon tak sekukuh rabiatul adawiyah sungguhpon digoda berkali2. mgkn pelik nape aku berkata begini. tapi segalanya terjadi pagi tadi.

pagi ini, aku bangun agak lewat. sebab aku tak kena pergi ke lab, dimana tugas itu diganti oleh fifi untuk mencuci segala radas. actually dah kunci jam pkl 9.30, coz igt nak tgk katun mr bean. kadang2 keanak2an jugak aku ni. bukan pe, kalo tgk kartun tu, teringt adik kembar ku mase dorg kecik. suka sgt tgk cite tu. tapi 3 tahun berlalu sudah. hurm.. kembali kepada cite. bangun2 terus mesej en dean saya. and, pas mandi dan basuh baju, aku pon mengadap laptop, padahal kain lom sempat nak sidai. then, tujuan utama aku membaca blog en dean.

ku sangkakan sesuatu yg menggembirakan, tetapi sgt2 menyedihkan. start mebaca blog dia, mood ku bertukar dari matahari kepada awan mendung. dan awan mendung mula menurunkan hujan. aku tak dpt menahan perasaan. ape yg aku baca actually menuju kepada ku. aku terasa sgt2. ye..aku terlalu duniawi. mahu huh hah sana sini, tak igt family.. ya itu aku kan? tetapi disaat begini, sokongan padu untuk membetulkan jiwa ku tersgt la perlu. walaupon aku juga belom ada pape ikatan, tetapi mgkn tak slh kalo dari skrg kita boleh guide satu sama lain. tetibe terasa adakah layak aku jadi perempuan kalis peluru dia??

dan aku bukanlah slalu tak mempedulikan kata2 en dean. aku peduli. tapi mane aku nak cari lagu faizal tahir tu? sampai syurga? aku dah cube.. aku try tgk kat youtube, tapi loading lambat nak mampus. last2 aku pangkah jek. tapi aku tak try cari plak kat website lain. tak tau nape. mgkn aku bukan peminat faizal tahir yg setia. aku memohon maaf kiranya sikap aku sgt menjengkelkan. tetapi masih boleh diubah selagi nyawa masih bernyawa..

dan kerana mood hujan aku, maka aku rasa aku minum milo juga terasa masinnya hujan. oh..apakah?? yg penting mood aku dah spoil. aku tak mau makan.. sob..sob..

2 tukang karut:

aie akaike said...

isk isk isk... ;(

n a r d indie winkie said...

haha.. ntah pape aku mengarut..