hello..hello


yay..i'm back again. berisaran langsung dari umah. hehe.. ni memang betul2 cuti ar. dengan duk umah dan lama sungguh tak update blog. erk..lama ke? haha..

neway, segala award dan tag sudah mennti. oke kawan2. akan saya jawab segala tag itu. dan award akan juga saya ambil. 

:-)

break

ini bukan break sebarang break.

bukan juga break yang dimana pecah kaca pecah gelas.

tetapi break aku mahu berehat.

time to hibernate myself.

main reason is i have been so busy for the last two, three days.

demo+projek.

btw, happy holiday guys.

i'll come back after holiday.

cheers.

M.U.H rox!!

tahniah diucapkan pada Meet Uncle Hussain coz menang juara lagu 23. sangat tak terjangka. nasib baik masin mulut kak ain. haha.. korg memang rock walaupon tanpa kehadiran Kuduxx selaku drummer. vocal Lan memang power. dan cayalah!!!

..gambar aku snap waktu KAMI the gig kat penang..

majulah indie utk negara. cewah..ape kena mengena plak kan.. pis.=)

that thing...

dulu aku slalu berangan... mahu menjadi seorang pemain gitar. walaupon bunyi sedikit poyo, tapi tak mustahil bagi aku. kalo kita ada minat, berusaha arah itu, pasti ianya tidak sukar.

ya, aku pernah cuba berlatih menghafal chords dari buku. tapi itu tak semudah makan kuaci. berkali2 aku main, smpi sakit jari jemari ku berhari2 tapi agaknye aku sedikit bebal dengan bermain instrumen.

lastly, aku sedikit give up. tapi aku cube lagi tak lama pastu. hasilnye sama juga. aku tak berjaya bermain gitar. sangat sedih.

aku juga mengidamkan pada lelaki yang mahir bermain gitar. walaupon tak sehandal loque (butterfingers), sekurang2nya pandai bermain dan mampu membuatkan lagu buat aku.

hasilnya, aku berjaya menjumpai en dean. dia sgt mahir bermain gitar. pernah dia suggest pada aku supaya jadi lead singer utk band dia. oh apakah?? aku tidak mempunyai suara yang lunak. semestinya lupakan saja hasrat itu.

pernah juga dia suggest aku bermain drum. katanya perempuan dan drum nmpk adventure. betul jugak. tapi aku tak pernah langsung mengetuk drum, apatah lagi periuk2 di dapur.

sekarang aku malas mahu bermain gitar. hanya mampu mendengar petikan gitar dari adik2 aku yang semestinya lagu wajib adalah now that i can see.

tetapi aku tetap mengagumi perempuan2 bermain gitar. they rock!!

ariana (the couple)

liyana (estrella)

yuna..sangat respect dgn dia

dan semestinya.. avril lavigne

maaf, gmbr dia atas sekali itu bukan yuna ya. =p

today is saturday

people said money is everything..

sometimes i think that so..

even though i am not a kind of person that so materialistic and think money is the best damn thing

but, would you rather live without money in your pockets?

how dare "they" make such silly arrangement?

please..aku kekurangan tabung kewangan

sila pihak pentadbiran masuk cepat duit scholar aku

please. please.

fire drill

korang tahu ape itu fire drill? kalo tak tahu aku pon tak tahu la nak kata pe. coz aku rasa benda ni cam penting gak. neway, aku bukan nak bagi kesedaran tntg kepentingan fire drill nih coz aku lom boleh jadi juruckp. haha.. i malu oke. ni event yg berlaku last week. dah lama tu, tapi aku asyik tertangguh nak wat posting pasl benda alah ni.

waktu tu dlm pkl 1 dan setelah mngucpkan good nyte pada en dean, aku naik katil smbl mengecas hp. tetibe aku terdengar suara sayup2 kata "api, api". aku duk ngintai kat tgkp. takde pape pon. tak lama pastu, ada org ketuk2 bilik. sangkaan aku, fire drill la ni.

aku pun kejut aden yg tengah tidor. dia pon bgn cam terkejut gak, mesti tmbh terkejut coz pada siang hari yg sama tu dia trauma sebab sgkt dlm lift. ksian gile. jerit kuat mana pon takde org dengar. tekan2 loceng pon takde function. tapi syukur dia selamat.

berbalik pada cite tadi.. tetibe melalut pasal aden plak. hehe.. kami pon cepat2 pki tudung dan turun. skali kumpul kat padang kawad, memang ramai gile org coz cmpr dengan hostel lelaki. bese hostel kami jek buat latihan fire drill nih.

tak lama pastu kedengaran bunyi siren kereta bomba dari arah jalan besar. dan masuk ke dalam kampus seterusnye ke blok asrama. cet..siap ada kereta bomba 2 buah ni yg aku takleh bla. aku dah syak ni kebakaran betul2 ke.

skali latihan je da.. then dia wat demo ala2 nak selamatkan org.

ini lah keadaan yg agak crowded

kunun2 nak selamatkan orang.. maaf gmbr tak clear coz 2MP punye hp. ni bukan hp aku..



api..api..

so..pas bebel2 pasal cara memadamkan kebakaran, last2 pkl 2 jugak smpi bilik. muka memang sume ngantuk jek. dah la kelas pkl 8. hampeh seh. smpi skrg aku tak tahu nape kalo fire drill dari skolah pon mesti nak wat time2 org dah tido. siang2 takleh ke??

tag tertinggal

dah byk2 wat tag tadi leh plak terlupa tag dari cik aina atau pretty witty angel nih. sowi deh. oke, skrg aku jawab.. 

*Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng'tag' dia....

1.nama dia aina
2.student medic final year
3.blog die http://www.prettywittyangel.blogspot.com/
4.ex-zainabian 97-99
5.orangnye cantik, cun plak tu
6.lokasi dia skrg di dublin
7.anak sulung
8.dia kata dia tgh stress dgn final year project. cam lebih kurang aku jugak la
9.muslim
10.melayu

*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara sesuatu pasal diri mereka.

1.final year student
2.sedang menyiapkan thesis
3.aku pon anak sulung
4.menetap di johor
5.lokasi skrg di Penang
6.i'm perakian
7.aku pendiam dgn org tak dikenali kot
8.aku berangan nak smbg master kat Australia..poyo jek nak jauh2
9.cite paling last aku tonton adalah my friend's girlfriend. bosan jek cite tu
10.rindu nasi lemak mak aku

*at the end you need to choose 10 people to be tagged and list their names.
takde idea la.. tapi takpela, sume yg aku dah mention kat tag bawah ni sila skali wat tag yg ni k. penat taip satu2 nama. haha..

award + tag

oke, ini tag pertama ini datangnye dari khalifah fedi.

Three @ 3 PERKARA TENTANG ORG YG TELAH TAG KAMU:

1. tajuk blog dia "Warna Kehidupanku"
2. dia sgt pndai berkawan, baik plak tu. cewah..
3. kat blog dia ada kalendar. hehe


Three @ 3 about me

1.umur tahun ni 22 tahun. tua dah..:-(
2.suka dengar x-fresh fm. kami tak hot, kami cooooollll. :-P
3.sangat bz lately.


pilem feveret:

1. cite ape ek?? erm..Kami The Movie
2. sama cam kf..citer p.ramlee..
3. journey to the center of the earth


SIZE PINGGANG:

&%$#


KALER SPENDER:

tak mau jawab. lalala.. secret oke.

ORANG AKAN KENA TAG:

tapi tak mau ar smpi 16 org. puas nak bgtau sorg2 ni. dengan broadband yg tetibe slow dua tiga ari nih. so nak bagi 8 org jek ye..

1. azri azyan
2. goasop
3. aie akaike
4. cik fatin lagi, aku memang suka tag dia
5. hani class mate aku
6. chip hebat
7. krokos
8. wan fara


tag kedua datangnye dari chip hebat

*who tag you?(with link)

*Tuliskan 10 perkara tentang orang yang TAG kamu.
1. nama dia syarifah adibah binti syed mohd.
2. umur dia baya adik aku, 18 tahun
3. baru abis spm
4. blog dia cantik, cute
5. dia seorg yg cumel
6. suka dgn photography..sama cam aku jugak
7. tajuk blog dia "pursuit of successful muslim
8. url blog dia, lebihchiplebihceria.blogspot.com
9. the only daughter of her family
10. ex-skolah convent. betul kot..

*Senaraikan novel kegemaran kamu.
oh maaf..saya bukan peminat novel

*Senaraikan 5 benda yang kamu sayang.
1. handphone
2. laptop
3. broadband modem
4. bantal busuk
5. koleksi buku2 lama

*Tag 7 orang
i tag..nobody

*Masukkan emo yang kamu suka.


tag ketiga datangnye dari krokos

1. Anda rasa anda hot?
kami tak hot..kami koooool. boleh camtu?

2. Upload gambar kegemaran anda.

3. Kenapa anda suka gambar ini?
Kenapa aku suka. aku punye pasalla. haha..

4. Bila kali terakhir makan pizza?
last makan mase before exam sem lepas. tu pon kawan kak ain blnje. nyum..nyum. aku sgt ngidam itu pizza la. tapi skrg perlu boikot..

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
actually lagu BSB. tapi cam tak standard nak letak kan. ape kata aku letak Avenged Sevenfold. dalam list winamp ni lagu paling last Seize The Day.

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
melayan kawan aku sembang, sms dgn ehem2, dgr winamp.

7. Selain nama anda sendiri, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?
Nard. nama dari aku form 4. before tu org panggil aku nadia. ntah mane leh sgkut jadi nard ni. oh..kf tau. coz aku dah cite kat dia. haha.

8. Tag lagi 6 orang.
sape ek??

1. khalifah fedi
2. pretty witty angel
3. erieq
4. khairil
5. ab geldofg
6. en_me

(Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag.)*aduh..part ni aku paling bosan

9. Sapa No 1 anda?
dia yg slalu bagi komen. dah masuk dua kali dia bagi award. jadi saje nak tag dia. hehe.

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
ntah..tak tau plak. tanye org punye badan

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
dia dulu punye jiran seorg yahudi. haha.aku baca pe dia cite kat blog

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
oh..dia bakal engineer. insyaallah..

13. Siapakah orang nombor 2?
dia seorg pelajar medic kat dublin. cantik orgnye... :-)

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
always keep in touch ya..


dan aku dapat award. thanx kat khalifah fedi lagi skali. ni award no 2 dia bagi. hehe..

ok.. ni la awardnye. so dgn ini aku nak bagi award ni pada..pada sume kawan blogger aku. ambik la korg. aku betul2 ikhlas nak bagi. nak taip satu2 malas. coz dah tak larat ni. dgn jawab tag yg tertangguh. haha..


assignment silat

hurmm..sem ni aku masih kena ambik ko-k silat. bosan seyh. ikutkan ati cam nak drop jek. unit u aku dah cukup dah, tapi aku takleh drop. alahai..bosan sungguh. balik dah la lmbt, aku ni pompuan, tak elok balik pkl 1 @ 2 nih (bajet sungguh).

nadia & nadzirah (nad square)

abaikan la muka kami yg cam cendawan busyuk.lalala...

so semalam aku baru pertama kali menjejakkan kaki ke kelas silat utk sem ni. coz 2 mggu beturut2 aku ponteng.. haha..jgn ikut perangai ini oke. so smpi2, kena masuk dewan kuliah. ade pembahagian assignment utk sem ni. tak sgka silat pon ada assignment. mcm kena wat thesis plak tu.

nad & sue

tapi nasib baik berkumpulan, bukan buat by individu, kalo tak mati la aku. byk benda nak wat. start la pening kepala skrg ni. pening la..dengan JPA entah zaman bile nak masuk. aku dah sengkek ni. cepat sket ar weyh. kasihan la kami....:-(

maaf..entry yg ala2 tension..

hentikan kekejaman

tgh ari ni memula plan taknak makan. yela, saving la katakan dismping mahu men-diet kan diri. tapi kak ain ajak jugak gi makan. iyolah, eden ikut ajo. and, on the way turun ke bilik dia, ternmpk satu poster ni. tajuknye Hentikan Kekejaman. menarik perhatian coz ada perhimpunan aman pas solat jumaat ni kat depan masjid USM. cam nak join, tapi tgk dulu la camne. 
so, kak ain decide nak gi makan kat luar USM, warung Awet Muda (kalo tak awet muda gak aku saman kedai tu..haha). so on the way ke warung tu, lalu la depan masjid dimana tapak perhimpunan aman petang ni. tapi kat dalam poster kata pas solat jumaat, aku tgk before solat jumaat pon dah ada gak org berhimpun. hoh..sangat semangat, dan aku sangat kagum. ada gak ternmpk non malay, tak sgka dorg pon bagi sokongan. tapi tak sempat nak ambik gmbr time perhimpunan kecil tu, takpela, mgkn pas mkn ada lagi kot. 

tetibe lalu kat depan sekumpulan pelajar yg pegang kain rentang, dan sesampai kami depan dorg, sorg budak ni jerit Hentikan Kekejaman. gulp, terkejut kitorg yg atas moto ni. hehe.. bukan pe, terkejut cam kena sergah gitu. sah budak tu saje nak dengki kitorg. takpe2, i tak ambik hati oke..

so pas makan igtkan nak join, tapi dah stop plak. beri laluan utk solat jumaat. so tak dpt nak join sekaki. coz aku de hal petang ni. lagipon time tu baru pkl 1, nak tunggu pkl 2 tgh2 panas cam tak larat plak (sgt mengada2..:-p). tapi sempat ambik pic suasana kat tapak perhimpunan tu. dan aku harap perhimpunan aman petang ni menentang kekejaman ke atas palestin dpt sambutan lagi coz pas solat jumaat for sure lagi ramai org. 
actually, kain rentang ni tulis stop war in palestine. but because of aku membonceng motosikal, so tak dpt nak ambik gmbr penuh.

back to 90's

tetibe aku cam teringat kat zaman2 dulu. time kecik2. dan waktu itu aku suka melayan sgt drama tv nih, Spellbinder (actually drama siri lebih kepada kanak2). tak tau la korg pernah tgk ke tak. tapi yg penting aku gile sgt tgk cite ni. time tu area 1999-2002. camtu la. aku tak brape nak ingat. memory low, byk sgt benda dah simpan dlm otak. haha.. and actually drama tv ni tahun 1995, cume lmbt tayang kat Malaysia tanah airku time tu.

at that time, drama sains fiksyen ni slalu tayang kat ntv7 pada pukul 1.30 tgh hari, hari sabtu. tak pon 12.30 tgh ari. cite satu jam je pon. tapi bese la kan, bile dah drama siri yg slalu ikut, next week pon dah duk terpacak depan tv tgk cite yg sama. hehe.. so arini aku tetibe tergerak nak google pasal cite ni. wah..sgt rindu tau!!!

so aku juga men-you tube kan diri and download segala episod dari cite ni. ada 26 episod. gile sume aku nak dolod. tapi nnti aku burn jek dlm dvd. leh tgk byk kali. oh ye, skalipon cite ni dah ntah brape kali tayang kat ntv7 dulu2, aku tak pernah jemu. nape ek? mgkn sebab aku suka tgk muka pelakon nye yg genteng time tu. cewah.. tipu jek oke...

so mari layan sket gmbr..

watak utama..paul & ariana

ashka the evil spellbinder

maaflah kiranya aku seperti kekanakan..:-p

award lagi..:-)

yea..yea.. dpt award lagi. haha.. thanx to khalifah fedi yang sudi bagi award ni. semoga tali perkenalan kita kan terus berkekalan dgn senda gurau dan usikan ok.. (petikan dari blog kf..hehe).



7 perkara penting untuk dikongsi:


  1. nama penuh dlm ic/ nickname: nurulnadia kotap / nard
  2. bezday:13 april 1987
  3. alamat tempat stay skunk: parit haji ali, jln temenggung ahmad, muar. johor
  4. jenis hpone skunk : k810i (sayang sgt hp ni)
  5. TUGAS SKUNK: pelajar/anak/tukang karut..:-p
  6. status: single but not available. haha
  7. watak anime @ kartun yg disukai: sume watak dlm katun doraemon, sume watak dalam katun sailormoon, goku (dragon ball), spongebob..
dan..nak bagi la award ni kat 7 org di bawah:

  1. ab geldofg
  2. goasop aka ijechan
  3. krokos
  4. dakchomey
  5. mr. syazwan
  6. chip hebat
  7. witty angel

dunia nak kiamat

huh? jgn terkejut dgn title ni. aku cume berasa peka dengan sekeliling. yela, bile aku dpt berehat kat rumah baru aku buka mata betul. kalo kat hostel aku memang terperuk cam katak bawah tempurung. tak tau sgt hal semasa. ape yang buat aku membuka mata adalah tentang berita kekejaman zionis kat palestin. memang sedih aku tgk. bukan aku ckp kosong, tapi memang sedih sgt2.. tgk kanak2, perempuan dan orang tua tak bersalah mati. tak pon cedera teruk. huh.. tanda2 nak kiamat aku terfikir.

begitu juga dgn blog yang menghina nabi muhammad (s.a.w). sedihnye ada golongan yg camtu. aku tak tau la dia tu muslim atau kafir yang bertopengkan muslim semata nak melaga2kan orang islam dgn buat blog tu. i think some of you ada terbaca coz ada nampak komen korg kat blog si lahanat ni. aku baca blog tu siang tadi. ape lagi, aku mula menyumpah seranah makhluk tu. tak patut dia hidup dkt dunia ni sebagai org islam. dan aku terus benderakan blog dia (mengikut saranan blogger yg bagi komen kat blog tu). tapi kalo dia ni benar2 islam, moga Allah membukakan hatinya untuk kembali ke pangkal jalan. hope ada org yg dapat guide makhluk itu.

dan aku juga terbaca satu bulletin di friendster. dan sangat tertarik. sebab itu aku terasa sume ni memang tanda2 dunia ni memang dah tak lama. sama2 la kita hayati..

"Assalamualaikum. ..
Mesti korang tkejut kan ....neway, just
bace dulu n evaluate it later...Allah
sahaja yang tahu kebenarannya. Bukti
kebenaran Al Quran. Fenomena ini telah
disebut dalam Quran 1400 tahun dahulu
dan 1999/2000 tahun gambar itu diambil
oleh NASA.]
a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan
hidup selama 1500 tahun... sekarang
sudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah...
daripada ini kita ketahui kita akan
bertahan dalam masa 61 tahun lagi..
Jikalau ini benar, bumi akan kiamat
pada
tahun 2066
b) Saintis telah menjumpai sebuah
planet yang lebih kecil daripada bumi
yang menghala ke bumi.. Ia telah
dianggarkan bahawa planet itu akan
melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika
akan cuba untuk menukarkan orbitnya
dengan menembaknya dengan sebuah
roket... Dan saintis juga telah
menjumpai sebuah planet yang juga akan
menghentam bumi... Ia dianggarkan akan
melanggar bumi dalam masa 60 tahun
lagi.. Dan planet ini lebih besar
daripada bumi... Jikalau ini benar,
dunia akan musnah pada tahun 2065....
c) Dan dikatakan kuasa Israel akan
mencapai puncaknya pada tahun 2007...
Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14
tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan
oleh
penurunan semula Nabi Isa... . Dan
hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya
akan hidup selama 40 tahun dan dunia
akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat..
Jikalau ini benar dunia akan kiamat
pada
tahun 2062... Dianggarkan Bumi Akan
Kiamat Antara Tahun 2062-2066
Wallahu'alam. ..
Semua ini telah dikaji.... Dan yang
dipercayai paling tepat ialah hadith
yang mengatakan bahawa umat Rasulullah
akan bertahan selama 1500 tahun... Kita
telah berada di bumi ini selama 1439
tahun... Cubalah anda kirakan
sendiri...
Beribadatlah wahai umat Islam
sekalian... Ini adalah antara
berpuluh-puluh artikel di internet yg
seperti ini. Dan jangan tunggu artikel
seperti ini dikeluarkan baru kita nak
buat amal. Benda ni dah diajar sejak
kita kecil lagi. Kiamat pasti tiba.
hanya orang yang leka dengan dunia shj
yang akan rugi. berhibur tidak salah
tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh
Allah. Patuhi suruhan Allah dan
tinggalkan yang mungkar. dan korang
jangan risaula..aman dunia
akhirat..sama- sama kita doakan
kesejahteraan untuk semua umat Islam."

dapat award!!!

yay.. lama sungguh tak mengupdate. haha.. sorry guys. kumpul idea. hehe.. but then, dah ade dah idea. sume dtg spontan. tak payah nak kumpul2. before terlmbt, nak ucapkan selamat tahun baru 2009. moga tahun ni lebih bermakna dlm hidup. ahaks.. cam poyo jek. and, nak ucapkan thanx kat goasop merangkap nama lainnye ijechan dan juga kat azri azyan coz bagi award. woho..terharu bangat. first time nih.. sob..sob..
untuk award ini saya perlu bagitau 10 fakta tentang saya.
1. nama diberi nurulnadia kotap
2. anak sulung
3. lahir kat perak tapi duk kat johor
4. lahir pada 13 april 1987
5. single but not available..ahaks
6. blaja kat USM..apex (accelerated program for excellence kot)
7. majoring in biotech, minor plak management
8. suka kaler pink+hijau. kombinasi kaler yg cantik
9. saya sayang family saya..juga sayang akan dia (en dean)
10. saya sedang menyiapkan thesis

BLOG INI CUTE!!!

saya ingin memberi award pada..
  1. fatin
  2. haniey shakila
  3. illy
  4. amir
  5. arc