untitled

kcakap pasal result sem yg kuar baru2 ni, aku teringat plak zaman2 skolah dulu. (dah mcm detik untuk dikenang cam blog goasop..:-p). mase skolah ni la memula aku tau pasal sistem PNG and PNGK. dulu time skolah bese takde pon. asal result kuar nak tahu dpt no brape. haha..tapi dah masuk skolah baru, kat sini takde makna no 1 ke 2 ke, yg penting adalah sape PNG paling tinggi. ada 4 sem sebab aku masuk skolah tu dari form 4. mase tu agak la culture shock nye coz first time masuk asrama. jadi memula tu result cam sengal2 jugak la..

dolu-dolu


mane tak sengal, dah perangai pon cam sengal dulu. hoh..kelas aku la aku rase kelas budak2 yg sgt nakal. memang sgt2 diiktiraf oleh budak2 kelas tu sendiri. laki pompuan agak lebih kurang kesengalan nye. tetibe best plak mengimbau cite lama. ceewah.. then, cik fatin la aku rase org paling sengal, strict, garang, dan mcm2 lagi. maaf la ten, aku ngumpat jap pasal ko. haha.. tapi sengal2 aku, aku pernah berjaya mencatat PNG yang agak baik. boleh la. yg aku igt, time graduation aku duk dlm 3,4 baris dari depan. haha..leh kata bangga la walau tak seberapa nak bangga. masa tu dorg susun ikut PNGK dari tinggi ke paling rendah.

sebahagian dari kanak2 sengal..this is my class

PNGK time tu merangsang aku untuk berusaha lebih gigih untuk SPM 2004. walaupon ramai org mengelasifikasikan skolah aku sebagai skolah dimana student nye kena suap (korg mesti la dpt tgkp skolah pe), tapi aku tak rase pon kena suap. masing2 makan suap sendiri kat dewan selera. cikgu tak pernah menyuapkan pape ke mulut kami. jadi kenyataan "kena suap" itu tidak wujud ok.

seterusnya di matrik pon pakai sistem PNGK ni. standard la tu. bagi aku dah faham la sistem ni camne. yg penting skor. tapi sayang, 1st sem tu tak dpt nak skor gile2. dan tak dpt pape penghargaan ala2 dean list. tapi sem 2 aku pecah rekod coz dpt PNG leh kata bangga la. seterusnya dpt naikkan PNGK aku. tapi nape penghargaan ala2 dpt dean list tu tak wat untuk sem 2. aku nak jugak dpt. huhu..

teman2 di matrik..hoh rindu kamu

*result dah lama kuar, tapi my bro masih tak cek2 result dia. penakut gile. dia lagi sengal kot. haha..

18 tukang karut:

goasop said...

haha. cool je ye ur bro~ =P

Rashid said...

Seronokkan kenangkan masa sekolah-sekolah dulu.. banyak kenangan manis.

n a r d indie.. tentu nakal masa sek men dulu ni.. betultak?

ARC said...

oo u matrik mana dulu?

eyp u punya skin yang kat tepi blog ni amek ktne eh? I da lpe

Poison Flower said...

cool! gua pon rindu zaman sekolah gua dulu;) penuh kegilaan di hostel huhu

n a r d indie winkie said...

to goasop: terlebih cool kot. hehe..

to rashid: nakal sket2 jek cekgu..:-p

to ARC: matrik johor dulu. oh..skin ni ambik kat http://www.thecutestblogontheblock.com/

to poison flower: zaman skolah penuh kerinduan dan kalo la kita leh turn back time..:-(

luth textile said...

nadia la yang paling comel...pic bawah skalik..

Poison Flower said...

kalau leh turn back,gua akan study betul2 masa ambik A-level dulu,pastu pass,pergi Uk jadi bisnesman.hehehe

Anak Melayu said...

salam perkenalan.........

nntilah lawatlah blog saya....

www.pmukmkl0708.blogspot.com...

dakchomey said...

huhuhu...

n a r d indie winkie said...

to luth: thanx kata saya comel. hehe..

to poison flower: tapi malang. itu la bile org ckp nasi dah menjadi bubur. huhu..

to anak melayu: salam perkenalan juga. saya akan dtg melawat blog awak

to dakchomey: huhu jugak..

Anak Melayu said...

tq sebab datang melawat....awak memang comel...hehehe..bye2

ab said...

:)

n a r d indie winkie said...

to anak melayu: alhamdulillah. thanx coz puji..:-p

to ab: smile back..:-)

ab geldofg said...

mata org memang sodap

Farzana said...

masa zaman skolah mmg best..sy pon blh merasa zaman persekolahan lg 2 tahun je..sedih2.. sabtu ni, result pmr kuar pulak..takut2..

n a r d indie winkie said...

to ab geldofg: hehe..benar kamu

to farzana: good luck tau. adik akk pon ada 2 org pmr nih.

fatindean said...

weh2 asal ko ngumpat psal ak sorg je wehhh?
ak rs ak paling kurg yg perlu dogosipkan ok.haha

nadia-ady said...

yang kanan sekali tu nama dia naz kan? sekarang dia kat upm :)