the hoppers & ahli muzik

i was interested with the hoppers & ahli muzik. so different. bukan la drama, ni cite real. hehe.. a story about 4 guys, gambit, bobo, fatul & fungus round2 malaysia, jumpe band2. wow.. walaupon more to indie scenes, tapi different dari cite KAMI. tapi depends kat people la how they accept this kind of story. but for me, its ok la. nice to be watch. and, banyak2 tempat, i was attracted to ipoh. dorg stay ipoh after dorg gi penang. stay kat majestic hotel yg nampk a bit creepy la. hehe.. and kat ipoh dorg jumpe Mohd Jayzuan from Free Love. so dorg gi gig and makan2. ape yg menarik kat ipoh tgk dorg gi pasar yg mcm old skool coz ada jual piring hitam yg lama punye version, tv lama or 60's tv, moto, juga kombi. haha.. mcm best jek tgk dorg naik kombi. tapi kelemahan nye, ntah brape kali aku tgk stuck je kat tepi jalan. haha.. cian dorg. and also, kat ipoh dorg jumpe dgn sorg guy ni, namanye zarith. camtu la. i don't know how to spell his name correctly, but the pronounce just like that. dorg jumpe masa si fungus & fatul nak naik train and this guy..wow.. lagi la rock beb. style memang mcm rock 80 an. hehe.. here the pics..

fungus & zarith

ni la cite yg aku tgh layan kat 8 tv. baru start follow. tu pon paah (member ku) bgtau pasal cite ni. tapi becoz of cuti yg pendek, aku tak dpt tgk kat tv, and now i just watching it through 8tv's website. so dpt tgk dari episod 1 lagi. ada 13 episod. so try la tgk kalo berminat. ngee~ and sambil2 loading cite ni aku tgk gak pe lagi cite yg ada kat 8tv. and ada la 5 jingga, tapi cam tak best jek. but then aku klik kat cite alam's story. interested plak nak tgk. bukan pe, yela org kampung sendiri. cite tu plak pasal life dia before feymes ni. berlakon kat hometown ku, muar johor. memang time dia berlakon aku perasan gak. tapi aku tak minat plak la dgn bboys bersama tarian patah ni. dulu2 boleh la. aku plak takde la nak bangga mane pon dia menang. huhu..and dengar2 dia ni ex-senior aku. eh betul ke? aku sendiri tak sure. menurut member rapatku syuk, dia kata si alam ni sekolah sama kitorg, sek tengku mahkota. mase tu aku form 2 la, dia form 3. tak gitu. lagipon aku pon skolah situ smpi form 3, and tak brape kenal la sgt org2 senior ni. pape pon takleh nak wat kesimpulan la, kena tanye si alam tu sendiri. betul ke en mohd haslam?? erk..

14 tukang karut:

goasop said...

cam best je cite ni. tapi xpndai nk tgk series. sb nt lupe nk tgk. ha3. da tua agaknye. ([pdhl mmg da tua pownn.. tskk) =D

n a r d indie winkie said...

takpe2.. kalo missed kita tgk kat web 8tv. ada ulangan. hehe.. lom tua lagi tu, cume tua sket..:-p

makingahero said...

thats a nice one...i liked it

makingahero said...

Hey you sound good.so what i have done is that i have added your blog link to my blog.so friend you also add my link to your blog.let us share our experiences....ok friend see you in the next post bye takecare.

makingahero said...

have a nice day my dear friend...takecare

AzRi AzyAn said...

cam best je cte the hoppers neh..nk try tgk la.. ^_^

aie akaike said...

ala.. tv dirumahku rosak... ;(

n a r d indie winkie said...

to azri azyan, sila2 tgk. best tau. hehe...
to aie akaike: ala, tv rumah rosak plak. tapi no prob, leh tgk kat website 8tv.

makingahero said...

Thanks for yor lovely comments

makingahero said...

Takecare dear friend

n a r d indie winkie said...

nak tgk, gi kat url ni.. http://www.8tv.com.my/Shows/EpHighlight.aspx?MasterID=441&ShowID=526&MenuID=2&TemplateID=1

silent said...

wah.minat indie ya?bagus itu.boleh menaikkan industri indie kita. ayuh la ke blog sy.ada gigs that will be held on dec.mari la.another 1 u punya layout sgt comel.

n a r d indie winkie said...

to silent: hehe..thanx gal. i check out u punye profile also nice what. yup. hidup indie. ahaks.. teruskan menyokong indie kita. cewah..

Mohd Jayzuan said...

Hooray!