'tomboyism' is forbidden in islam

KUALA LUMPUR (AFP) - - One of Malaysia's highest Islamic bodies has banned females from dressing or behaving like men and engaging in lesbian sex, saying it was forbidden by the religion.

The National Fatwa Council late Thursday issued its ruling following a two-day meeting that discussed recent cases of young women apparently behaving like men and exhibiting homosexual tendencies, state news agency Bernama reported.

Council chairman Abdul Shukor Husin told Bernama many young women admired the way men dress, behave and socialise, violating human nature and denying their femininity.

"It is unacceptable to see women who love the male lifestyle including dressing in the clothes men wear," Abdul Shukor was quoted as saying.

"(Masculine behaviour) becomes clearer when they start to have sex with someone of the same gender, that is woman and woman," he said.

"In view of this, the National Fatwa Council which met today have decided and taken the stand that such acts are forbidden and banned," he said.

Male homosexuality, considered against the order of nature, is illegal in Malaysia but lawyers say female homosexuality is technically permissible as there are no provisions for it under the law.

The Fatwa Council does not have jurisdiction in civil law, but the ruling appears to be an attempt to push female homosexuality towards illegality.

Islam is the official religion of Malaysia, where more than 60 percent of its 27 million people are Muslim Malays who practice a conservative brand of the religion.


*eeee..tolongla.. aku geli tgk kapel lesbian. maupon gay*

bittersweet - selamat hari raya

video
tapi tak clear sebab jauh lor..:-(

chinta - monoloque

kau hadir bila tiba waktunya
tidak diundang tak jua dipinta
walau ku lari namun kau tetap dtg jua
kerana mu cinta tak mampu menahannya
aku terus mencuba
utk lari dari cinta
kerana perit terasa sengsara tanpa kata
kerana dusta

cinta kau luluhkan hati ini,
membuat sgalanya indah
walau sesekali menjengah tiba
cinta
terasa bahagia

hanya menunggu saat dan tika
kerana cinta

aku akan terus melangkah
walaupun tanpamu cinta
aku yakin akan adanya
s e t i a
ceritera yg tiada akhirnya

cinta
abadi cinta
cinta padanya

cinta satu cinta selamanya*

kamek sik tahu madah apa..:-(

ikut title kat atas..camtu la aku skrg. blank.. sebab dah dpt online, aku lupe nak study. padahal ada assignment kena cari kat tenet, tapi aku duk bukak benda lain. meh sini aku ngarut2 jap kat blog. huhu.. siang tadi settle aku punye presentation untuk bahasa jepun. luckily part aku nak ngomel tak byk. ni dia dialog aku..
nadia- tay san, fitrien san, joyce san..konnichiwa. kyo wa atsui desne. (sneezing)
- hai, chotto. taijyopu desu ga. konsyu no syumatsu wa nani o shimasu ka. doyoubi ni ega o mimasu ka.
- ee..soshimashio. nichiyoubi no gozen 9 ji han ni watashi no uchi de aimashio.
- matane
tu la sket. ada lagi dialog. tapi malas nak igt. haha. presentation yg agak sederhana. mgkn sebb terlalu sgkt dan kurang props. tapi takpela.. at least aku dah abis ambik japanese sem ni. sem depan tak mau ambik la.. tak larat. lagipon ambik sebab nak cukup kan unit jek. hehe..

w910i aku (hp baru kot)


skrg aku dah menukar pkai hp lain. sony ericsson walkman w910i. dari sony ericsson k810i. tukar pki jap jek dgn b. hehe.. bukan pe..ni sebab modem broadband la yg bermasalah. time kat rumah takleh pki pon broadband tu. connect jap, pastu drop jadi 0. dah tu b suruh pki hp ni jadi modem. time tu barula boleh. tapi tak bukak pe benda pon. siapkan assignment jek yg dah last2 minute. huhu.. tapi skrg dah tukar modem broadband baru..^_^
Random questions

Do you believe that love is forever?:yes..i do believe
Do you get hurt by people easily?:sure
Do you believe that all people are generally good?:not really.. sebab aku dah pernah jumpe baik yang pki topeng..
Do mean people make you sad?:yeah
Does ice cream make you happy?:not really.. kureng ar ice cream
Do you sing in the shower?:sometimes..
When it rains, do you like to splash in the puddles?:tak suka2!! haha
If you see a cute guy/girl walk down the street, do you smile and tell him/her that he/she is cute?:nope.. tak berani la..
Do you notice when people have beautiful eyes?:yes..
Have you ever cried watching a movie?:yup..tgk cj7. haha
Is it cute when old people are holding hands?:sometimes cute. but depends on the couple jugak la.
Are you a happy person?:happy jugak..sometimes serious
Do you tend not to worry even when you know something bad is about to happen?:no..
Is it fine to cut the barbie's hair?:fine.. kalo tengah tension. haha..
Have you ever laughed so hard that your stomach hurt?:yup..^_^
Are you slightly lazy?:a bit.. haha
Do you like to drive with the windows down?:nope..
Are you in love?:yeah..sure la.. hehe..

Click here to take this survey or find others at surveyspace.
Click here to create your own.

final examination sem 1


yeah..final exam just around the corner. this sem i took 18 units. wow.. byk gak tu. exam memang dah tak lama. skrg tiada masa lagi untuk huh hah.. biarlah pe org nak ckp aku duk terperuk kat bilik ke..yg penting fokus pada final exam. huhu.. tapi abis final pon aku tak balik. stay sebulan kat usm. terus masuk sem 2. bukan pe..projek ni nak kena siap. adeh.. actually rindu sgt kat family..mak..nurul sayang mak.. sob..sob... ibuku yg sgt supportive. smpi la ke music. dia pon layankan jek anak2 dia ni suka pe. haha..mak memang rock!! ok2.. fokus2.. fokus study utk exam yg tinggal lagi seminggu lebih kot. haha.. erk..lapar la plak study memalam nih..

pictures before raya

becoz of masih mood raya.. wlupon dah raya yg ke 20 ni, nak post gak some pictures before aidilfitri aritu. huhu.. miss that time becoz ari raya la yg paling dinantikan setiap tahun. huhu..
before keluar..posing jap..

yeah..ninja atau ayat2 cinta??
1st time nak pki selendang..hehe

baju oh baju

aku dah jadi tak betul gak ni dek kerana baju kat queensbay. kat butik timbaland. wah.. memang cantik. aku ngan kak ain berkenan sgt. tapi feeling ni leh control lagi. tak mcm kak ain yang smpi takleh tido mlm. haha.. (sebab dia pikir sgt pasal baju tu. dia takut baju tu abis kot..). tapi malang skali. aku rase angan2 tetap tinggal angan2. nmpknye hajat utk membeli baju tu tak dpt ditunaikan sem ni. coz poket gua yang kering sgt ni. haha.. tapi kat sini tak dpt nak post gmbar baju tu coz time tu tak teringat plak nak snap. tgk skali camtu jek. khusyuk memuji kecantikan baju tu. haha. harga pon of course la cantik kan. takpe2. sem depan insyaAllah dpt beli. kasi kak ain beli dulu. kang sama baju ada plak org nak mengata. yela.. mulut manusia. takleh tutup. asal ada org lebih sket mesti nak ngumpat. heheh.. tak yah bebel pnjg pasal benda tu sebab org2 tu takde kepentingan pon dlm hidup aku ni. yang penting skrg aku lebih matang memikirkan tentang apa yang dikatakan "sahabat". kadang2 kawan takleh percaya. tentang pe yang aku pernah alami, kawan pon leh jadi lawan. bile kita dah wat baik, smpi masa kena pijak. takpela.. nasib malang la. cume yg aku pelik dah dewasa camni pon wujud jugak org camtu. kalo time skolah dulu possible jugak. masing2 mentah. asal silap sikit.."taknak kawan ko la". tapi sok dah baik. bese la kanak2. ni org tua. tapi lagi teruk dari kanak2 sebab bile dah gaduh susah nak baik balik. ntah pe yg hitam sgt hati manusia. papepon aku sedia jek memaafkan salah manusia2 ni. cume aku takkan percaya 100% lagi. papepon, aku masih untung punya kawan2 yang lain. kak ain baik..shak baik..fad..aden and so on. haha.. ntah pape jek aku bebel. memula nak bebel pasal baju, dah terbebel pasal friendship plak. :-p
ni la kak ain..yang gile kat baju timbaland!!



KAMI the gig!!!


tanggal 18 oktober 2008.. huhu.. as mentioned in this flier, kami the gig will be held at Bukit Jalil Car Park. hoh.. well, it seems like i can't go there. dah rancang dulu nak gi, together with my bro. tapi nmpknye tggl angan2 je la coz i was so busy with my final year project.lagipon poket tgh kering hujung2 sem ni. but it's ok. takdela frust sgt pon tak dpt pegi. coz aku dah gi kami the gig yang kat penang. wow.. sgt2 best. sume band mantap2. especially sape lagi kalau bukan butterfingers la. hehe.. however, i just reached there at around 4 pm. the gig was started at 2 pm. but luckily, masa tu band2 yang best2 lom perform. hehe.. so excited that time coz aku dpt bergmbr dgn emmet from butterfingers and also aidil from the couple.
tapi, malang sekali tak dpt nak beli baju kami. yang tinggal just the bigger size. "bang, saiz s takde lagi ke?".. "dah abis la dik. dtg kami the gig kat bukit jalil la, kitorg ada jual". hampeh dia. tapi takpela. aku beli baju one buck short. the tag 'halal and loving it' looks interesting. rm30 kot..tak igt dah. kami tiga2 org (shak, nard, khaty) beli baju sama. tapi tak kisah pon. kitorg bukan satu course. hehe.. tapi saiz s tinggal 1 jek. bagi kat shak. aku ngan khaty ambik saiz m. ok what. baju besar sket. it's better for me. then, we enjoy the gig. tapi kitorg lepak tak lama. budak 2 org ni dah nak gi fly fm campur chart plak kat city bayview hotel. takpela. around 7 pm kitorg blah la. tak sempat nak tgk the times dgn bittersweet perform. tapi..sume tu tak kisah. sebab bittersweet pon ada perform mlm tu kat fly fm campur chart. the times plak perform kat dtsp usm sempena sparkling indonesia. hehe.. what a best week!!...^_^
here some pics during kami the gig at penang.



pix avenged sevenfold






here some pix.. ni create sendiri k. originally from nard..

andy estranged tiru s. gates??

haha.. ni bukan nak wat gossip atau pape la. kerana aku lom layak utk jadi wartawan atau tukang karut mahupon paparazi. erk..ntah pape aku ngarut. neway cite dia camni. cuti raya lepas aku tgk video estranged - yang pernah ni. skali azriq (my bro) perasan yg style andy dlm video tu mcm style synyster gates dari avenged sevenfold. haha.. bile tgk balik memang ada pon. tapi tak tau la andy tiru s. gates atau ini adalah kebetulan. hehe.. pape pon dua2 org ni tetap aku minat. ni pic yg aku ambik dari video yang pernah dan juga beberapa pic dari video dear god dan afterlife (a7x). u judge it by yourself...









raya!!!

peh..raya kejap. tak puas nak merasa raya tu. huhu.. dpt duk umah seminggu lebih jek. tak syok betul la. tak sempat beraya umah member2. huhah dengan kazen2 pon tak lama. wah..rindu lor. huhu.. tapi raya tahun ni bese jek. sederhana. pe yg baru? baju baru je la kot. haha.. tapi sedih.. beraya tanpa opah disisi. tap aku bersyukur masih punya seorg atok dan seorg nenek lagi. cayang sgt both my grandparents. atok tua sgt. tak silap umur dia 93 tahun. tapi syukur dia masih sihat, cume pendengaran dan penglihatan dia makin kurang. aku kagum atok dgn nenek tak punye pape penyakit pon. mksd aku sakit kencing manis, atau sakit jantung atau pape la yg berkaitan dgn org tua. moga atok dgn nenek pnjg umur. leh tgk cicit2 dia nnti. hehe.. tapi tak best nye pagi raya sume org bz smpi tak sempat nak bergmbr satu family..isk.. cedih. takpela.. insyaAllah raya tahun depan ada lagi..

berangan jap :-p


with my little bro~azriq

final year project 2008


"analysis of PHA recombinat in Escherichia coli by mutant polyhydroxyalkanoate synthase". panjang tak? itula nama tajuk untuk final year projek ni. ya.. untuk pengetahuan sume, escherichia coli bukan nama pelik2 yg akan wat korg pkr bukan2 k? itulah dia bakteria. hehe.. kalini kena bagi kerjasama dengan bakteria yg boleh hidup mana2 ni. sangat jinak dengan manusia, smpi dlm perut pon dia nak duduk. hehe.. so far, project berjalan lancar. i work together with my partner, fifiyana. she's very determined. respect kat dia. always ready pe nak wat, tak mcm aku hampeh jek. haha.. so tgk gaya cam projek kitorg is not too difficult. i think we can easily can the result. maybe, the medium used influenced the result. kitorg guna rich medium. jadi takdela susah sgt bakteria nak grow. so, harap2 b4 study week leh settle sket. so pas final exam leh smbg lagi sket. syukurla.. here i posted what i have done last evening. i cultured the bacteria with different strain in the mixture that has been mixed up with ampicillin. hehe.. tapi bakteria takleh nmpk. nak tgk kena pki teropong yg namanya microscope.^_^

Test lagi..dan lagi..dan lagi..

raya lom abis, tapi test byk nih. wah.. pening2. aritu baru pas test management. rabu ni plak test japanese language dan plant genetics. next week plak test animal tissue culture. tapi aku masih mcm hampeh. baru la brape page aku selak2. haha.. takpela..mlm ni pulun. igt nak tido jap, tapi takleh. aku tetibe sayu terkenang arwah opah. smpi aku susah gile nak tido. ya Allah..rindunya pada arwah. dulu aku nakal, tak mau dengar ckp dia. bile dia dah takde aku rase nyesal gile. aku sayang dia.. T_T
isk..pe ni sedih2. huhu.. sekarang fokus pada test. final pon dah dekat. lagi 3 mggu jek. yg penting sem ni perlu lakukan yg terbaik. iyeargh!!!

nard kembali

hai.. saya kembali. mencoretkan segala kisah suka duka. i've been wrote a blog before, tapi terpaksa delete atas sebab2 tertentu. tapi, aku harap blog kali ni dapat terus kekal, dan dapat terus menjadi teman kepada aku mencurahkan segala yg terbuku dlm hati ni. hukhuk.. mcm sengal jek bunyi nye. ok la.. so far dah ade idea pe nak tulis, tapi tunggu dulu. it's gonna be a supprise!!