dunia nak kiamat

huh? jgn terkejut dgn title ni. aku cume berasa peka dengan sekeliling. yela, bile aku dpt berehat kat rumah baru aku buka mata betul. kalo kat hostel aku memang terperuk cam katak bawah tempurung. tak tau sgt hal semasa. ape yang buat aku membuka mata adalah tentang berita kekejaman zionis kat palestin. memang sedih aku tgk. bukan aku ckp kosong, tapi memang sedih sgt2.. tgk kanak2, perempuan dan orang tua tak bersalah mati. tak pon cedera teruk. huh.. tanda2 nak kiamat aku terfikir.

begitu juga dgn blog yang menghina nabi muhammad (s.a.w). sedihnye ada golongan yg camtu. aku tak tau la dia tu muslim atau kafir yang bertopengkan muslim semata nak melaga2kan orang islam dgn buat blog tu. i think some of you ada terbaca coz ada nampak komen korg kat blog si lahanat ni. aku baca blog tu siang tadi. ape lagi, aku mula menyumpah seranah makhluk tu. tak patut dia hidup dkt dunia ni sebagai org islam. dan aku terus benderakan blog dia (mengikut saranan blogger yg bagi komen kat blog tu). tapi kalo dia ni benar2 islam, moga Allah membukakan hatinya untuk kembali ke pangkal jalan. hope ada org yg dapat guide makhluk itu.

dan aku juga terbaca satu bulletin di friendster. dan sangat tertarik. sebab itu aku terasa sume ni memang tanda2 dunia ni memang dah tak lama. sama2 la kita hayati..

"Assalamualaikum. ..
Mesti korang tkejut kan ....neway, just
bace dulu n evaluate it later...Allah
sahaja yang tahu kebenarannya. Bukti
kebenaran Al Quran. Fenomena ini telah
disebut dalam Quran 1400 tahun dahulu
dan 1999/2000 tahun gambar itu diambil
oleh NASA.]
a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan
hidup selama 1500 tahun... sekarang
sudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah...
daripada ini kita ketahui kita akan
bertahan dalam masa 61 tahun lagi..
Jikalau ini benar, bumi akan kiamat
pada
tahun 2066
b) Saintis telah menjumpai sebuah
planet yang lebih kecil daripada bumi
yang menghala ke bumi.. Ia telah
dianggarkan bahawa planet itu akan
melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika
akan cuba untuk menukarkan orbitnya
dengan menembaknya dengan sebuah
roket... Dan saintis juga telah
menjumpai sebuah planet yang juga akan
menghentam bumi... Ia dianggarkan akan
melanggar bumi dalam masa 60 tahun
lagi.. Dan planet ini lebih besar
daripada bumi... Jikalau ini benar,
dunia akan musnah pada tahun 2065....
c) Dan dikatakan kuasa Israel akan
mencapai puncaknya pada tahun 2007...
Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14
tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan
oleh
penurunan semula Nabi Isa... . Dan
hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya
akan hidup selama 40 tahun dan dunia
akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat..
Jikalau ini benar dunia akan kiamat
pada
tahun 2062... Dianggarkan Bumi Akan
Kiamat Antara Tahun 2062-2066
Wallahu'alam. ..
Semua ini telah dikaji.... Dan yang
dipercayai paling tepat ialah hadith
yang mengatakan bahawa umat Rasulullah
akan bertahan selama 1500 tahun... Kita
telah berada di bumi ini selama 1439
tahun... Cubalah anda kirakan
sendiri...
Beribadatlah wahai umat Islam
sekalian... Ini adalah antara
berpuluh-puluh artikel di internet yg
seperti ini. Dan jangan tunggu artikel
seperti ini dikeluarkan baru kita nak
buat amal. Benda ni dah diajar sejak
kita kecil lagi. Kiamat pasti tiba.
hanya orang yang leka dengan dunia shj
yang akan rugi. berhibur tidak salah
tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh
Allah. Patuhi suruhan Allah dan
tinggalkan yang mungkar. dan korang
jangan risaula..aman dunia
akhirat..sama- sama kita doakan
kesejahteraan untuk semua umat Islam."

16 tukang karut:

chip hebat. said...

dear nard indie winkie,
thanks yah for da comment :)
anyway, page u takdak chatbox ke?
ta jumpe pun :(

jiwa kaco said...

baik kawen cepat sebelum tak merasa hidup suami isteri

Witty Angel said...

hehe mende ni cam dh lame kan circulate.hehe..

salihin said...

any time,any place,..

not late ,not too quick..

we'll go to back to HIM..

together we'll strive to be a great muslim..
ameen

Anonymous said...

Mengikut hadith umat Rasulullah akan
hidup selama 1500 tahun...

dimanakah sumber rujukan atau nas yang mengatakan umatnya cuma hidup dalam jangkaan 1500 tahun?

ubey said...

hehe. xley la sebut hadith tanpa sanad. boleh timbul dosa fitnah

en_me said...

thanx for d info..

Erieq said...

baik kawin cepat yang tak tahuan tu.,hehe

wan fara said...

um blog mne yg cakap sal nabi tuh ek?

n a r d indie winkie said...

to chip hebat: takde chatbox la.. ok2. nnti saye letak chatbox k? hehe

to jiwa kaco: hehe.. mesti kawen. insyaAllah

to witty angel: itula.. :-)

n a r d indie winkie said...

to salihin: saya pon meng amin kan. insyaAllah jadi muslim sejati.:-)

to anonymous: huhu..tak tahu plak. just copy and paste jek benda ni

to ubey: yup, betul tu.

n a r d indie winkie said...

to en_me: welcome..:-)

to erieq: hehe.. kamu pon mesti kawen cepat.:-p

to wan fara: untuk baca pasal tu sila pegi ke adibahahmed.blogspot.com

AzRi AzyAn said...

biasa lah skrg ni mcm2 dh jd.
takot gak bila pk blk.
so kte kena bersedia je.

n a r d indie winkie said...

to azri azyan: yup, betul tu. pape pon lengkapkan jek diri dengan amalan. hehe..saya pon masih tak perfect. so tak berani nak ckp lebih2.

KhaLifah feDi said...

nard kf x komen ape2 cume bknkah kite telah diajar kiamat itu sbhgian dari perkara2 ghaib yg x mungkin diketahui oleh sesiapa pun..wallahualam..Allah sja yg mengetahui..yg penting amalan kite
sekian..
"just be friend be 4 luve"

materials said...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!
nike dunk