that thing...

dulu aku slalu berangan... mahu menjadi seorang pemain gitar. walaupon bunyi sedikit poyo, tapi tak mustahil bagi aku. kalo kita ada minat, berusaha arah itu, pasti ianya tidak sukar.

ya, aku pernah cuba berlatih menghafal chords dari buku. tapi itu tak semudah makan kuaci. berkali2 aku main, smpi sakit jari jemari ku berhari2 tapi agaknye aku sedikit bebal dengan bermain instrumen.

lastly, aku sedikit give up. tapi aku cube lagi tak lama pastu. hasilnye sama juga. aku tak berjaya bermain gitar. sangat sedih.

aku juga mengidamkan pada lelaki yang mahir bermain gitar. walaupon tak sehandal loque (butterfingers), sekurang2nya pandai bermain dan mampu membuatkan lagu buat aku.

hasilnya, aku berjaya menjumpai en dean. dia sgt mahir bermain gitar. pernah dia suggest pada aku supaya jadi lead singer utk band dia. oh apakah?? aku tidak mempunyai suara yang lunak. semestinya lupakan saja hasrat itu.

pernah juga dia suggest aku bermain drum. katanya perempuan dan drum nmpk adventure. betul jugak. tapi aku tak pernah langsung mengetuk drum, apatah lagi periuk2 di dapur.

sekarang aku malas mahu bermain gitar. hanya mampu mendengar petikan gitar dari adik2 aku yang semestinya lagu wajib adalah now that i can see.

tetapi aku tetap mengagumi perempuan2 bermain gitar. they rock!!

ariana (the couple)

liyana (estrella)

yuna..sangat respect dgn dia

dan semestinya.. avril lavigne

maaf, gmbr dia atas sekali itu bukan yuna ya. =p

22 tukang karut:

haniey said...

nape x amik ko-k blaja main gitar? nanti dah pandai main ajar hani plak ey.. :)

Erieq said...

Semangan nak belajar main guitar kena tinggi.,i start belaja masa garjah 6.,sampai la i jadi ketua dalam club music di kolej.,walau pun i dah lama dalam dunia music.,i tetap akan cakap main guitar tu bukan la perkara yg mudah.,

K-A!R-yL or KhairiL's said...

mehh ler kita bljor sama2
aku pon tbgh prktis skunk ni

org kata praktis mke perfct

ab geldofg said...

pompau rok main gtar...memang bst

n a r d indie winkie said...

to haniey: tak tau ada ko-k gitar. dah tahun 2 baru tau. tak dan nak ambik.

to erieq: wah..power la awak. neway memang susah kan.

to khairil: jom2. kita bljr sama2

to ab geldofg: rock eh? ni yg semangat ni. hehe

chip hebat. said...

wargh. da nak capai men gitar tu.
dpt pegang gitar dah!
org nak pgang gitar pon susa.
hahahaha
ade rezeki mao blaja, InsyaAllah.

p/s ; ingatkan yuna 1st pic tu.
agagagaga

KhaLifah feDi said...

haha nard2..kf cume pndai petik buah kelapa atas pokok aje nard haha..

psst:-tak semua org boleh wat ape yg mereka inginkan hehe..

wan fara said...

eypp dlu farah blja men gtar pn sndri2..
de org adiahkan gtar then g cari buku diaa, lme gak la nak amek mse blaja
lme2 msti bole nyaa.. huhu

bru je upload vid fara men gtar. da lme tak men so sgt la truk, huhu.
kalau btul2 minat bole cuba :)
gud luck!

n a r d indie winkie said...

to chip: ada rupe yuna ke. hikhik..

to kf: betul kata kf. nak dpt sesuatu kena usaha betul2 tau.

to wan fara: wah, siyes ada video kak fara men gitar? nak tgk ar. tak sgka kak fara lagi power.

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

aiyork...we got same interest lor....me oweys berangan jd pemain gitar handalan...tp takat lagu biasa2 je tau...adehhhhhhhh~...:p

*go avril yeah~...haha..

AKU said...

satu hari nt~
giliran kamu pule mungkin~

n a r d indie winkie said...

to mistaken identity: lagu bese2 je pon ok la tu. hehe.. minat avril gak ek. yeah2..

to aku: insyaAllah. thanx =)

aie akaike said...

nak aku ajarkan main gitar pakai gigi?

faqiha said...

cumil sih gbr die

aainachentak said...

ahhh tringin juga mao belajar instrumen.gitar,drum,piano!
rs sgt hebat kan gurl pndai goreng smua instrumen tu.
tapi bisa capaikah hasrat sy?
wallahualam. :)

Juliana Edgar said...

Jom sama2 ber-drum :p

Muhammad Taufiq Azzain said...

wat about yaya from static emily?
go indie gurl...

n a r d indie winkie said...

to aie: siyes leh main pki gigi? power la ko nih. ahaks.

to faqiha: cumel ke? hehe..thanx

to aainachantek: boleh punye aina. yg penting kena ada semangat dan minat. yeah!

to juliana edgar: kamu drummer kah?

to taufiq azzain: yaya? hoh. tak letak lak pic dia. hehe..

wan fara said...

nard de tuner tak? pjam bole?

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hye there...
samer la ngn aku di sini..
yang berangan nak main guitar..
tapi asyik tak jd jer..
jelous tol tgk org yg reti main..
hrmmm

FARIE said...

yuna da best.. :)

alerts said...

gucci
gucci bag
gucci handbag
buy gucci
gucci wallet