back to 90's

tetibe aku cam teringat kat zaman2 dulu. time kecik2. dan waktu itu aku suka melayan sgt drama tv nih, Spellbinder (actually drama siri lebih kepada kanak2). tak tau la korg pernah tgk ke tak. tapi yg penting aku gile sgt tgk cite ni. time tu area 1999-2002. camtu la. aku tak brape nak ingat. memory low, byk sgt benda dah simpan dlm otak. haha.. and actually drama tv ni tahun 1995, cume lmbt tayang kat Malaysia tanah airku time tu.

at that time, drama sains fiksyen ni slalu tayang kat ntv7 pada pukul 1.30 tgh hari, hari sabtu. tak pon 12.30 tgh ari. cite satu jam je pon. tapi bese la kan, bile dah drama siri yg slalu ikut, next week pon dah duk terpacak depan tv tgk cite yg sama. hehe.. so arini aku tetibe tergerak nak google pasal cite ni. wah..sgt rindu tau!!!

so aku juga men-you tube kan diri and download segala episod dari cite ni. ada 26 episod. gile sume aku nak dolod. tapi nnti aku burn jek dlm dvd. leh tgk byk kali. oh ye, skalipon cite ni dah ntah brape kali tayang kat ntv7 dulu2, aku tak pernah jemu. nape ek? mgkn sebab aku suka tgk muka pelakon nye yg genteng time tu. cewah.. tipu jek oke...

so mari layan sket gmbr..

watak utama..paul & ariana

ashka the evil spellbinder

maaflah kiranya aku seperti kekanakan..:-p

9 tukang karut:

ab geldofg said...

tk pernah pulak aku tgk crita ni...

KhaLifah feDi said...

eem..cik nard nie citer bile nie..? tak prsn pun kf..lau citer jepun ade kot ,cik nard perasan tak ala yg citer wanita jepun main bola tampar leh terbang 2tue..?

aie akaike said...

isk.. ini citer zaman2 moden dah ni. zaman diriku masa kecil2 dulu lain.

eiza in the house.. said...

x igt la nard..tb berapa yg suka siar cerita nie?

n a r d indie winkie said...

to ab geldofg: mgkn kerana anda matang, maka tak follow cite ni. hehe..

to kf: cite jepon main bola tampar leh terbang2? cite pe plak tu kf? hehe.. yg penting bukan sailormoon kan?

to aie akaike: oh moden ke? hehe..igtkan tradisional cite nih

to eiza: ntv7. cite dah lama, maybe tak brape igt la. ahaks.

kerol said...

yupp..i watched the series..
one of my fav..
its improve my australian accent too..
hahahaha
series ni dari australia..
sonok tgk they're keep 'flashing' back-and-fourth with time..
g china la..
=p

you have my vote for the series =p

Liquid said...

aa, incek liquid sangat suke crite neh dlu..!! haha. dlu terpacak jek dpn tv tu tgk. die bley back in time sume kan. suke2. =)

Seno said...

Save Palestine

nadia said...

ske glerr tgk ctr ni masa dl..ingtkan xde org minat tgk ctr2 mcm ni..he..he,,