new day, new life

oh yeah.. i'm back. sekian lama aku tak menulis apa2. ada tak yang rindu kat aku nih?? hurm..

alrite, ni nak bercerita sempena hari first di bulan julai. hehe.. aku memulakan hidup baru. kenapa? kerana aku dah start keje. besh bangat. dapat kumpul duit sendiri. :-D

Alhamdulillah, keje aku dapat bersesuaian jugak la dengan kos aku time kat u dulu. dan syukur jugak, belum grad aku dah ada keje. insyaAllah, aku akan terus bekerja selagi lom ada offer gaji lagi tinggi dari ni. haha.. gile duit betul aku nih.

keje pe? katne?

ya, aku keje sebagai microbiologist. tapi aku tgk, overall keje aku ni all in one. admin aku wat, lab pon aku wat jugak. out station pon insyaAllah. aku keje ni kat syarikat biotech kat muar. erm.. takleh specify. nak tahu korang cari. haha...

ok, ni dulu update wat masa skrg. ada banyak lagi nak cite. suka duka bulan jun yang telah berlalu. itu aku cerita untuk entry akan datang. yang penting aku sangat rindukan USM. rindu waktu belajar dulu.. huhu..

12 tukang karut:

khaLifah feDi said...

yeye slmt berblog yer..kf pun baru awini start blog balik hee~

keje bagsu2 taw..nnti dpt gaji hee bleh enjoy sakan naa..~

aduka said...

selamat melangkah ke alam pekerjaan..
=)

haniey said...

nard!! dah keje?? wahhh...congrats!! nnt bley ar blanje kan??? ni syrkt swasta or krajaan? gaji bape? camne nak dpt keje ni? amboi..bnyk plak soklan ey..hehe.. xpela..nnt ble2 kite borak2 lg.. nway, kagum ngan nard.. :)

a.b geldofg said...

jadi pnganggur lah best!

Monkey D Luffy said...

jgn lupa simpan duit yer

aloy_paradoks said...

ye,,, gua rindu.. rasanya la kot..

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhuu...welcome back gurl...ngee..;D

akhis said...

~congratz nad da keje
~jeles la plak org tu da keje
~da leh pegang duit sdri...huhuhu

NASRUL NASH said...

selamat bekerja nard.. :D

n a r d indie winkie said...

to kf: takleh nak enjoy sakan. hehe.. kena berjimat ceremat. ahaks.

to aduka: thanx bebeh

to haniey: syarikat swasta. nak tunggu kerajaan ntah bile dia nak panggil. erm..gaji tak byk. tapi cukup la. hehe.. nnti kita jumpe insyaAllah kita blnje haniey

to a.b geldofg: penganggur ye best? nnti makan anggur ari2 aku takleh ckp melayu.

to monkey d luffy: baik kapten. pesanan berguna tu

to aloy paradoks: nape rase2 plak nih. ish.

to mistaken identity: thanx gal. rindu kat pix kamu

to balkis: hehe.. thanx2. rezeki nih jangan ditolak.

to nasrul nash: terima kasih. hehe..

khaLifah feDi said...

owh begituker.. emm xper2..slow2 ea..

kojah said...

tompang lalu...