patah balik

korang pernah dengar tak, orang tua2 kata, bila kita dah keluar pegi mana2, tak elok patah balik umah jika ada benda yang tertinggal.

erm..bagi aku memula memang tak percaya, tapi bila benda tu berlaku sendiri, aku percaya la sket2. walaupon bukan 100% aku percaya. sebab benda ni mungkin kebetulan berlaku. dah kalo ditakdirkan kita mati, mati jugak. tiada lambat walaupon sesaat.

itula yang berlaku pada bulan lepas. kisah dua pupu (bukan kupu2 oke) aku yang terlibat dalam kemalangan meragut nyawanya. memang shock bile aku dengar. tambahan dia seorang yang sangat2 baik. cukuplah aku katakan namanya hafiz. kalo cakap nama penuh pon, korang tak kenal.

dia baru sahaja menghabiskan Asasi kat UiTM shah alam. and akan meneruskan pengajian di peringkat ijazah di UTM. waktu itu hari Jumaat pagi. mengikut cerita ibu dia, dia keluar pagi tu kerana nak pegi sekolah sains muar coz nak ambik sijil. tapi aku tak tahu sijil ape. kemungkinan besar sijil tamat sekolah.

dia yang dah keluar rumah, dah gerak jauh sikit dari rumah, then patah balik coz dia nak tukar kasut. pada mulanya dia pakai sandal jek. tapi mgkn sebab dia nak formal, jadi dia tukar kasut yang ok sket. dia yang bawak motor lalu jalan yang kurang sibuk. tapi ye lah kan, orang kata kalo dah ajal tak boleh nak elak. lalu jalan tak sibuk pon boleh accident lagi.

begitu la sedikit sebanyak pasal kisah patah balik. tapi kemalangan hafiz diharap jadi penutup atas kemalangan yang berlaku terhadap family besar aku nih. yang mana pada mulanya di mukaddimah kan oleh adik aku 2 orang ni. agak teruk dia accident smpi patah lutut.

memang tak sampai hati bile tengok adik aku mengalirkan air mata tahan sakitnya lepas operate masuk screw kat lutut. ini sedikit gambar yang boleh dikongsi.


sebelum operate

after

darah dari lutut. aku tak tahu la ni darah kotor atau bukan

cuba kira brape jahitan tu. hehe..

after accident adik aku no 2 ni, adik aku no 3 plak. also kat lutut belah kiri. tapi tak seteruk abang dia.

and third accident plak sepupu aku, adib. yang underway home dari UTHM. erm.. yang ni smpi terlanggar tiang. tapi nasib baik dia takde ape2. cume kepala terhantuk kat stereng kete. cukuplah kisah accident. aku taknak lagi kehilangan nyawa orang2 yang aku sayang. :-(

13 tukang karut:

ChiLaBaey's said...

Adoiiii... ngeri saya tengok... dulu saya pun pernah xciden motor dalam UiTM Shah Alam... retak tulang rusuk... nasib baik sikit kena handle motor... berhati2lah di jalan raya...

khaLifah feDi said...

owh mak aii..harap cepat sembuh okeh !!!

speckurosaklagi said...

smoga tabah n cepat sembuh..

aloy_paradoks said...

ngeri, ngeri!

Monkey D Luffy said...

ngeri aku rasa

dakchomey said...

cousin fara pown accident patah kaki.. baru2 ni ayah lak..patah tulang bahu..

aduka said...

arghh.. takot tgk darah..
X_x

l!l_sh!3zuka said...

erkkkk...!!!!
takOtnye,huhuhu
x ley tgOk darah,
bOleh muntah kaw2,
huhuhu,
nard jage dr Oki.

shazleashayla said...

a'a..bile dh taw pasal patah blk tuh, rse takowt lak.pastuh lak downg ckp if kene patah balik lak, kene minum air..ish2..cm fobia kn

aie akaike said...

itu kata orang tua2 je. kebetulan dah sampai ajal dia.

takziah ye.

Diana said...

salam budak shumel~
hiiiii lame xdgr kaba dia..
sehat? tgh watpe tuh..
sowee lame sgt duk mghilang huhu
study la katekan..
keke jez droppin by to say salam^o^

FdausAmad said...

huh..apa kerja jgn percaya tahyul woihhh

n a r d indie winkie said...

to ChilaBaey's: betul2. silalah berhati2 di jalan raya.

to kf: harap2 begitu. sekarang dah beransur pulih

to speckurosaklagi: thanx ya.

to aloy_paradoks: ngeri ye? hehe..

to monkey d luffy: ko boleh join aloy_paradoks. persatuan ngeri

to dakchomey: moga ayah farah cepat sembuh walaupon realitinya lmbt nak ok.

to aduka: oh..penakut jugak ko

to lil_shizuka: nad darah sendiri yang takut. haha..

to shazleashayla: oh..kena minum air ek? petua baik nih.

to aie akaike: betul jugak. sebenarnya kebetulan jek

to diana: huh..merindui mu sesangat. sila kurangkan bz. hehe..

to fdausamad: jgn percaya tahyul? yup. jgn percaya