karipap the making

bersama Chef Nard

disebabkan aku ni tersangat la rajin dan pandai memasak, dengan itu aku pon cube mengimprovekan diri dengan membuat....KARIPAP. haha.. berkali2 aku berusaha untuk buat kelim tepi karipap tu. tapi tak berjaya. tapi dengan usaha dan kecekalan aku, aku berjaya akhirnya. tak main la pakai acuan tu. tak asli oke..

ya, malam tadi aku study dengan sifu, merangkap mak aku yang expert ni. dia pun tunjuk step by step camne nak kelim tepi karipap. first, second and third trials memang la tak jadi. tapi aku cube lagi...akhirnya. ada la jugak bentuk cam karipap. hehe..


ha..based on the picture above, you can see significant comparison hasil karipap yang aku wat tu, pasti korang tau. yang kecik tu la. yang besar tu of course, The Sifu.

disebabkan aku berjaya wat kelim tepi tu, aku cam nak cube lagi. so, pagi tadi disebabkan ada tepung wat karipap lebih, aku pon wat la karipap sendiri. hehe.. cube jaya je la. so, layan jek gambar di bawah.

abaikan gmbr no 2 itu. dimana aku dah letak inti karipap, tapi skali tak jadi kelim. last2 aku wat bola. heheh.. so, no 3 tu karipap yang jadi la.

so, here the results. ada kecik dan besar. almaklumla.. baru nak blaja.. hehe..

* aku mencari guitar pro tab untuk lagu yuna-dan sebenarnya dan taylor swift-love story. anybody had it?

17 tukang karut:

khaLifah feDi said...

wah jadi sey..........psst kf pon sampai skunk x jdi2 wat kelim karipap tue emm mkn pndi lallala..:)

n a r d indie winkie said...

to kf: takpe kf, nnti nad dah expert, nad bukak kelas membuat karipap. haha.. perlu ke??

a.b geldofg said...

sama comel kripap dgn ko
hehehehe

tehais said...

Fuiyoo hg nad.
Sejak bila hg jd chef nie?
Takkan nak kawen dh kot.kekek :P

Jgn lupa bawak balik karipap.
Boh inti daging,ubi byak2.Miahaha

Tingat tym skol dulu, karipap makcik kantin kosong ja.Cehh!!

senyuman indah itu milikku said...

sedap x kareepapss tu??

NASRUL NASH said...

wow nampak sedap..
ade lebih x??
terasa tiba2 perut nyanyi lagu yuna lak..
;p

HEMY said...

woowww...mintak la sebijik babe..hehehe..nyum nyum

en_me said...

chomeyy karipap teww..

fezaL Mohd said...

hahaha sedap je. ;)

mr.syazwan said...

hahahahahaha


lawak gilerr laaa karipap nad ni


bermcm2 pesen ada...


kalau jual KONPEM "laku" hahaha


karipap awk kecik erk


mak nad nye beso kan...


huahuahua

cima said...

agak2 sedap tak?
hihihihi

dakchomey said...

leyh amik order karipap la pas ni erk..

Monkey D Luffy said...

jom jual karipap

Liquid said...

wa wa wa. nak nak..!! incek liquid fan no1 curry puff ni taw jgn tataw..!! ehehehe

aie akaike said...

waa. kalau jual komfem laku ni.

NoRT said...

keli leklok..kang terburai inti tuh

LANtai mop said...

tersangat la rajin dan pandai memasak..<--ayat ini mantap