kenapa makhluk itu meniru aku???

sometimes, i don't even understand with this kind of girl. sometimes, all the things about me, she used to 'copy'. being my copycat? maybe. ni kisah sahabat lama yang ntah tak brape nak betul perangainya. mgkn culture shock dgn dunia kampus. lagi2 kampus di tgh2 bandar. dari pekan kecil, pindah ke bandar besar, bak kata org tua2 mcm rusa masuk kampung. erk..betul ke. no need to mention her name la. as long org tu fhm sendiri. since i was in the first year, i realized how she acted to be. tried to follow me, what ever i did, listen to and so on. started from decorating a page in friendster, i taught her so much, then she acted like to bid me. i listen to all kind of underground/indiependent song, then she used to listen too. since i realized it, i never asked her about it. i just concealed it. i also realized, she used to wrote "apa-apa sahaja" in her profile for boxes of music, tv shows and so on. she copied me when i used "whatever". tak ke whatever tu maksudnye apa-apa sahaja? then, she refused to confess that she "tiru" me. ish..aku tak faham. kenapa la wujudnya orang mcm tu. i just give her an admonition. but.. dia maki hamun aku?? i never started it. she used to let all begins. dengan kata2 yang agak kesat, tak melambangkan langsung dia seorg perempuan melayu, tiada tatasusila. dari kata2 melambangkan tingkah laku kita. one advice to her, sedarlah.. dan keluarlah dari kepompong pemikiran sempit. be yourself. truely yourself... never mind la if you want to kick me off from your "list of best friends". sebab aku pon tak pernah list ko dlm hidup aku pon. saje letak kat ko featured friends pon sebb kesian coz she used to put me first. haha.. itulah dia "indie rock girl tak jadi".

6 tukang karut:

amir.myself said...

wooohoooo.. kool la beb..
nak marah2 nape..
mane la tau kebetulan je smua tu..
redha je..
proud laa patutnye..
coz mesti la sebab u cool yang buat die nak tiru u.. huhuhu..

n a r d indie winkie said...

haha.. tu la psal amir. rase cam artis la kena tiru. siap member pon ckp aku ni idola dia. haha..

amir.myself said...

weeee.... best2 idop jadik idola orang..
biar idola utk jadik baik la..
heee.. who's my idol ek? ermmm...
takde kottt...
nak jadikkan u? tpi i'm not so into indies music... haduyaai.. huhu..

n a r d indie winkie said...

haha.. nak jadikan aku ni idol kena tunggu masuk american idol. baru bleh. kalo kat situ tak payah strict nak indie ke tak. hehe..

amir.myself said...

errr.... boleh qualify ke?
haha.. jom2 test kat bilik karaoke~
hik3..

n a r d indie winkie said...

nak test kat bilik karaoke?? alamak. nak nyanyi lagu pe. dangdut leh.:-p