coz you had a bad day - aku la tu..

seyes..ape la ari yg malang arini. since dari pagi, i sat for exam, dah la ntah brape kali nak chinching (bak kata b), dah lepas half an hour, i quickly went to toilet, coz hold no more. then, sambung jawab exam. tapi, aku tgh blur. tak tau soalan mana nak tinggal coz soalan ada 6 and answer only 5 of them. pilihan aku sekarang either number 2 or 3. bukan sebab soalan senang2 sgt, tapi masalahnya takde idea nak jawab. lastly i chose number 3 to be left. haha.. each question 20 marks. gile ar..takde division langsung for every questions. mane tak mengong. jawab je la pe yg agak2 igt. and lastly, i can't answer question number 6. seriously i forgot. and last night i just read through that part, and never concentrated on it because i thought that soalan camtu takkan kuar. soalan memang simple. about the advantages and disadvantages of serum-free medium. huh..aku pernah terhafal dulu. time kuiz. tapi dah tak igt dah. time tu trying to remember, baca la segala ayat, tapi tak dpt jugak igt. dugaan sungguh..:-(
sudah la pulun mlm tu study tissue culture technology. bajet kuar soalan yang susah2, skali ambek ekau. haha.. semuo sonang2. tapi eden yang takleh jawab. last night dpt tido 2 jam je. pkl 12 smpi pkl 2. pastu extend sket sengah jam. haha.. bangun2 buat nescafe, then sambung study. smpi pkl 8 lebih duk ulang2 study. tapi nape?? nape aku tak teringt nak hafal bahagian yang kuar kat dlm soalan no 6. oh sux!!
after paper tu abis, aku terus berkejar pergi ke lab. nak siapkan sket projek tahun akhir. so that, less and less thing to do next. arini aku pergi seorg lagi sebab fifi tak dpt nak ikut. settle sume campur aduk glucose+ampicillin+bacteria dlm medium dlm pkl 1.30. skali, bile letak dlm shaker baru perasan yang suhu telah bertukar dari 25 drjh celcius kepada 30. sape punye keje nih. selidik2 rupenye sorg dak master ni. hampeh la. padahal kitorg dah lekat notes atas nama kitorg and also put "don't change". tak fhm jugak. cmne la leh smbg master kalo camtu. huhu.. lastly projek tu kena ulang balik. siot ar. penat aku dtg dari jauh, skali kena ulang. memang malang.
settle sume pas cuci2 universal bottle, conical flask, and also pipette tips, aku blah dari lab dekat2 pkl 3. perut dah lapar sgt coz memang tak makan since bgn tido pkl 2 tadi. tekak plak kering coz aku mengalami dehydration yg teruk skrg. smpi2 kafe, dah takde pape. sedih..T_T
however, aku sempat la beli air teh ais. ilang sekejap rasa lapar. tapi petang dlm pkl 6 lbh aku gi kafe tu juga nak beli nasi. time tu tangan+satu badan started shaking. nak suap nasi pon dah tak betul. gitu ar org yg mengalami kelaparan membunuh. takut lapar mlm, aku pon beli burger. nyum2.. rm2.30. kalo tak sedap siapla brother tu..
nyum2..

tapi pas mkn nasi mkn burger plak, rase nak muntah pon ada. rase tu time dah nak abis mkn. takleh bla.. haha..takpe. abiskan jugak. kang rugi.. gitu la life kalo tak sempat mkn. dah itu la life aku yg agak malang harini. nasib baik ada broadband, leh online2. haha..pe kena mengena plak ni aku mengarut. takpela..layan..

broadband bernama '3'. hehe..
p/s: lom abis bayar dgn b..:-p


3 tukang karut:

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

huhuuu...begeer..bessttt!!..;P

n a r d indie winkie said...

nak ciket?? hehe..

Liquid said...

waa.... tgk burger rase lapar lak... huk2 ble nak bekpest ni... lapar3. haha. hope today u had a good day lak taw. =)