final year project 2008


"analysis of PHA recombinat in Escherichia coli by mutant polyhydroxyalkanoate synthase". panjang tak? itula nama tajuk untuk final year projek ni. ya.. untuk pengetahuan sume, escherichia coli bukan nama pelik2 yg akan wat korg pkr bukan2 k? itulah dia bakteria. hehe.. kalini kena bagi kerjasama dengan bakteria yg boleh hidup mana2 ni. sangat jinak dengan manusia, smpi dlm perut pon dia nak duduk. hehe.. so far, project berjalan lancar. i work together with my partner, fifiyana. she's very determined. respect kat dia. always ready pe nak wat, tak mcm aku hampeh jek. haha.. so tgk gaya cam projek kitorg is not too difficult. i think we can easily can the result. maybe, the medium used influenced the result. kitorg guna rich medium. jadi takdela susah sgt bakteria nak grow. so, harap2 b4 study week leh settle sket. so pas final exam leh smbg lagi sket. syukurla.. here i posted what i have done last evening. i cultured the bacteria with different strain in the mixture that has been mixed up with ampicillin. hehe.. tapi bakteria takleh nmpk. nak tgk kena pki teropong yg namanya microscope.^_^

1 tukang karut:

amir arif azman said...

haha.. xfaham pape pun bout all those bacterical thingy.. wont learn anything bout them in ACCA.. ;P btw, hye~ ;)