Kucing ke Singa??

Hye kawan blog saya. Maaflah kalau aku ni kejap update, pastu lama tak update. Tak sempat la. Orang sibuk la katakan. But anyway, aku ada benda nak dikongsikan. Hehe..


Ahad yang lepas, semasa aku dengan mak aku duk tunggu abah nak siap-siap pegi pasar tani, tetibe ada benda bising dari arah dapur. Bunyi macam ada periuk terjatuh. Mak terus pegi dapur nak tengok ape-ke-benda la kan. And, what surprising us was.... ada sekor anak kucing terjatuh dari celah bumbung ke dapur aku. Erm.. camne ek nak describe, tapi yang penting kucing ni dari atas bumbung la.



Ya, anak kucing, mesti la sangat cute kan. Kalini anak kucing yang wujud kat umah aku berwarna mata biru. Wow.. mengancam k? Kalah artis-artis hollywood. Tapi, yang aku tertarik kat kucing ni adalah dia ni sangat garang. First time aku jumpe ada anak kucing yang GRRRR all the time bila rasa dirinya diancam.



Jadi, kami buat konklusi sendiri, mungkin sebab kucing ni lahir kat atas bumbung, jadi life dia tak pernah tengok manusia. Jadi, tu yang dia garang. Tambahan atas bumbung, mungkin tikus jek komuniti dia. So, tikus dengan kucing mana ngam kan. Abah plak cakap, entah-entah kucing ni mix dengan jin. Tu yang dia garang semacam. Haha..



Tapi, lama kelamaan, kucing ni dah boleh sesuaikan life dengan manusia. And dah tak garang la. Baru-baru ni pulak, ada lagi sekor adik beradik kucing ni ikut jejak langkah dia nak terjun dari bumbung. Aiseh, kecewa ke agaknya sampai nak bunuh diri. Apa-apa pun, kucing tu pun berjaya diselamatkan. Dan kami tempatkan dia duduk sama-sama ngan kucing yang memula tadi.





Oh ya, lupa plak kan, kucing yang mula-mula tu berbulu kuning. Yang kedua tu pulak, warna hitam. Comel sangat sebab kepala dia kecik. hehe..


Dan yang hitam ni pun tak kurang hebat garangnya. Korang layan la video kat bawah ni. Cuba la fokus nanti ada bunyi cam GRRRRR dari kucing tu. Aku guna stick untuk acah-acah kucing ni sebab aku takut nnti dia gigit walaupun kucing ni kecik lagi. Haha..


7 tukang karut:

en_me said...

kena ajar gi tandas tewww.. ehehe

~wawa comey~ said...

sama mcm adik aku, pntg nampak kucing tbiar mesti nak angkut balik umah bg mkn n minum susu hahaha... tp nasibla, mak aku x suka kucing huhu...

Mommy Pinky said...

Takut kucing sejak kecik sampai dah besar..hua hua~

m/s: jemputla ke blog Mommy Pinky ye :)

dakchomey said...

update blog coz nk tenangkn ati je..bkn slalu on9..hehe..adek akak kt matrik johor ye?tangkak ke?

Rashid said...

nard. pakar psiko kata.. orang yang suka kucing orangnya penyayang...


nard, sayapun terjangkit ngan nard. kejap ada.. rehat manjang sikit.. jap ada.. hehe. Maklumlah kita kan YB .. sibuk manjang.

amir.myself said...

nad! nard! nerd! nad!! lame xjumpe.. ingat ak lagi x?? :P

n a r d indie winkie said...

en_me: haha.. camne ek tips nak ajar kucing gi tandas. bleh train mcm kat sarkas ke? aaa.. siyes tak tahu.

wawa chomey: ni kucing turun dari langit. hehe.. aku jarang nak ambik kucing bwk balik. mak aku pun tak suka.

mommy pinky: ok, nnti saya datang. :-)

dakchomey: takdela.. dulu akk yg matrik johor. hee.. camne life?

rashid: ya.. sokong2. suka kucing tu orangnye penyayang. hehe.. eh, kita sama2 YB la. memang sibuk.

amir: bukan nerd.. tapi nard. gigit ko kang. haha.. aku igt ko lagi.:-)