propaganda?

Hey peeps. Bertemu kembali. Aku sedikit kekeringan idea sejak akhir-akhir ni. Memang takde idea nak tulis ape kat blog.

Actually aku ada sedikit perkara untuk dikongsikan. Baru-baru ini aku pergi ke Segamat. Bukan untuk berjumpa buah hati, sebab dia takde kat Segamat sekarang. Hehe.. Tapi aku pergi untuk menemankan sepupu aku, Mek. Rumah dia terletak satu taman la degan En Dean Dang ni. Tujuan aku pergi untuk menemankan Mek yang keseorangan dek kerana suami dia takde hujung minggu lepas. Lagipun dia ada sukan kat sekolah yang perlu dia handle pagi Sabtu.

Ok, ape yang aku nak kongsikan ni mengenai baju kurung.. Mek telah membeli 2 pasang baju kurung yang berlainan warna, tapi corak yang sama dari sebuah kedai di bandar Segamat. Baju tu aku tak tahu la berapa lama dah dia beli. Satu hari waktu dia sedang menggosok baju, dia pun belek la corak pe yang ada kat baju. What a surprise. Korang tahu ape? hurm.. tengok gambar kat bawak k.


Inilah bajunya.


Close up sket. Korang nampak apa?


Ha, tu dia. Nampak tak? Ada perkataan 'Allah' dan juga seorang lelaki tengah berkhutbah.

Baju kurung yang warna kuning plak. Tapi yang ni part kain je ada. Baju corak lain siket.

Dan mungkin yang ni lagi jelas.

Jadi korang semua pikir-pikir kan la. Kenapa perlu ada corak sebegini pada kain, dan seterusnya dijadikan baju kurung. Adakah ini agenda orang Kristian untuk menjatuhkan kita? Aku pun tak tahu nak ulas atau buat kesimpulan macam mana. So korang nanti cek la baju kurung kot ada jugak yang lebih kurang corak macam ini, atau tersembunyi kalimah Allah disebalik corak baju kurung yang kita rasa cantik. Dan jika ada, elakkan la dari memakai walaupun korang beli mahal. Fikirkanlah untuk sayang pada baju atau sayang pada Allah.

11 tukang karut:

speckurosaklagi said...

beli kain kosong je
tanpa byk corak..:)

dakchomey said...

uiks...skang sume benda kene teliti btol2 kan..cm da x selamat je nk idup...

Monkey D Luffy said...

baik buat laporan kepada NGO islam

n a r d indie winkie said...

to speckurosaklagi: kalo beli kain plain dah cam nak beli kain kapan la plak. hekhek..

to dakchomey: kena berhati2 beli barang. ape2 pun barang tu.

to monkey d luffy: lom lagi buat report. tak tahu camne.

Rashid said...

salam

Memang confirm nard!! itulah agenda yang tersembunyi secara halus..

so kita semua kena hati-hati..

dakchomey said...

aish...makin payah nk idup skang..byk tul dugaan...

speckurosaklagi said...

hahaha kain kapan mengingati kita ttg mati...

takpun beli kain cop bulat2..mcm poco2..hahaha

fndrocka said...

perghhh..sila report ye..

n a r d indie winkie said...

to rashid: betul tu cikgu. memang agenda tersembunyi musuh islam.

to dakchomey: kena berhati2 selalu.

to speckurosaklagi: haha..bagus betul idea ko. memang bagus beli kaim kapan siap2. kita pun tak tahu bile akan mati.

to fndrocka: akan cube membuat report.

akhis said...

~owh
~terkejut kita baca entry ni..
~igtkan nk tunjuk ape kat baju kurung
~thanx for the info

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網