dilemma


Baru-baru ni aku macam ada masalah dalaman la. Aku susah nak menerima seseorang untuk ada ikatan dengan family aku. Dan overall adalah girls. Kenapa ya?

Tapi aku rasa bukan sekarang, dulu pun aku dah start macam ni. Aku suka usya slack dengan orang. Memang habit aku ke? Dulu memula adik aku nak ada girlfriend, aku tak boleh nak terima sebab dia freehair. Aku seboleh-boleh kasi dorang break. Jahat seh. Tapi memang ending nya break. Ada orang cakap, orang pakai tudung pun bukan baik pun. Ya, aku tak nafikan. Aku pun memang tak baik pun. Entah-entah dosa aku lagi banyak dari orang yang aku usya slack tu. Huhu..

Aku nak buang sifat ni, tapi tak boleh. Even though perempuan tu pandai camne pun, ex-SBP yang tip top sekali pun, aku cam tak boleh terima. Tapi ape hak aku. Aku bukan leh buat ape pun. Aku ni busuk hati ke? isk..isk..

Tapi perempuan tu tetap membuat usya slack aku menjadi-jadi bila dia buat perangai yang annoying. (Tak payah la mention ape. Imagine sendiri la ye guys.) Huh.. Lagi aku jadi tambah-tambah menyampah dan tak boleh nak terima. Ceh..macam la family aku ni dari kalangan syeikh ke ape sampai suma nak perfect kan? oh..please help me.

Adakah aku kena bersihkan hati supaya aku tak selalu memandang serong pada seseorang?

14 tukang karut:

Uruchimaru @ kf said...

emm knp ni nard? xper kena accept slow2 ok!

speckurosaklagi said...

usha pelik ...usha mau kuat...

rileks nard..sabau iye...

n a r d indie winkie said...

to kf: haha.. tu namanya masalah dalaman. cepat tolong!

to speckurosaklagi: usha kuat terlebih dah ni. haha.. sabar2..

nuo vic said...

haha, nard.. minggu ni jgn lupe photoshoot.. leh pakai canon eos 450D baru abg shah.. (msg nie x de kene mengena dgn post ni) hahaha

'AQILAH said...

sedikit kronik masalah kamu ni yer...:P

nanti masing2 dah kawin ok kot..

encik ariff said...

biasa la tu.
mmg ssh nk trima org asing dlm famly.
lama2 ok kot.

Rashid said...

salam..

Memang bukan senang untuk kita terima seseorang. Walaupun bukan utk kita.. tapi hakikatnya ia bakal dan akan jadi sebahagian dari keluarga kita juga.

Terimalah dirinya seadanya lebih baik dari terima diri seseorang yang tak seadanya.. lakonan je lebih.. sekurangnya ia jujur.

uvais said...

ikut hati nnti mati, ikt rs binasa, otak pn membrntk, zahir dan batin rosak, pd setiap mslh ada penyelesaiannye, skrg g cr jwpnnye cik nard butter head.....padu !!!

uvais said...

ikut hati nnti mati, ikt rs binasa, otak pn membrntk, zahir dan batin rosak, pd setiap mslh ada penyelesaiannye, skrg g cr jwpnnye cik nard butter head.....padu !!!

Kapten Luffy said...

nasib baik aku lelaki

fndrocka said...

kita semua hamba.kenapa nak menghakimi dosa orang kan kan

dakchomey said...

akak rase terancam ke dgn kehadiran dorang?

abangpit said...

takde manusia yang perfect pun.. kalau awk pandang slack kat org lain.. entah2 satu hari nanti.. family bf awk lak pandang slack kat awak..

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女