SPM is OUT!!

Hari ni result SPM 2009 keluar. So, bagi yang berjaya tahniah aku ucapkan. Start tahun lepas, semua student tak boleh nak ambik subject lebih-lebih macam zaman aku dulu. Semua limit 10 subjek jek. Dan kalo cam zaman aku dulu, korang mesti familiar dengan nama Nur Amalina. Waktu tu, pelajar yang cemerlang dah diumumkan awal-awal tak silap aku. Sebelum result SPM keluar lagi.

Tetibe teringat pulak kan. Yela, rindu gak zaman sekolah ni. Bile dah keluar result SPM, nak tahu pelajar terbaik. Pas nak tahu pelajar terbaik, nak tahu sekolah-sekolah terbaik pulak. Tapi agak mengecewakan la bagi aku budak ANSARA. Kalo google, memang susah nak jumpe list MRSM terbaik. Tapi takpela, yang aku jumpe list sekolah-sekolah terbaik SPM 2008 termasuk jugak dalam tu MRSM. Jadi aku fikir tiada diskriminasi. Tapi, kebanyakan pun hanya ada sekolah-sekolah terbaik kerajaan. Bermakna MRSM is out of the list. Okay.

Ape-ape pun, aku nak tahu jugak camne dengan list sekolah-sekolah terbaik SPM 2009. Kalo tahun 2008 MRSM ranking 1 hingga 3 diikuti SBP untuk Top 10. camne plak tahun ni?

P/S: ini bukan diskriminasi okay. Sekolah mana pun bagi aku sama jek. Yang penting usaha kita.

5 tukang karut:

ChiLaBaey's said...

All the best 4 ur result... Insya-Allah tu.... :)

n a r d indie winkie said...

eh..eh.. saya dah lepas spm. hehe..spm 2004 lagi tu.

Monkey D Luffy said...

sama jer sekolah mana pon
yg ptg sebenarnya caman nak bawa hidup bila sendiri nanti

'AQILAH said...

sekolah saya pun tak tersenarai

dakchomey said...

shuke coz peratus skola fara naek...