The-Unknown-Entitled

Hye all.. Aku dah kembali semula ke tanah air. Cewah..macam aku pergi overseas jek. Padahal pegi KL jek pun. Anyway, exhibition aku aritu best la jugak. Tapi hampeh sebab duk hotel murah yang menternak hama. Aku taknak mention la hotel mana ya. Yang penting hotel bajet. Almaklumla, syarikat aku tak dapat nak sponsor duk hotel mahal2. Huhu.. Walau bagaimanapun, malam terakhir, kami dapat jugak berpindah ke hotel yang lebih baik dan lebih selesa. Alhamdulillah.

Disini, aku tepek sedikit gambar masa exhibition untuk tidak menghampakan korang (bajet artis sungguh).


Ok, hanya satu gambar sahaja. Aku kedekut nak tepek. Haha.. Kami Power Rangers Orange.

Anyway, setelah bekerja 4 bulan, aku dapat view dah yang life keje menarik tapi tension. Tension keje banyak. Dan tension bila orang lain dah masuk gaji, ko punya tak masuk2. Oh.. pening nanti. Ko punya bayaran tertunggak-tunggak. Dapat duit sume benda duk tunggu untuk dibayar. Tapi pape pon, keje aku setakat ni sempoi jek. Kadang-kadang sahaja sibuk.

Cuma sekarang ni aku tetiba rindu untuk naik bas. Bukan bas ting tong, tapi bas express yang biasa aku naik bila mahu pergi ke Pulau Pinang waktu aku seorang pelajar dulu. Bila aku melalui perhentian bas bentayan, aku rindu sangat.

Aku rindu waktu aku naik bas malam-malam, pukul 8 lebih pas isyak, parents aku dah siap-siap nak hantar pegi perhentian bas. Waktu tu kelam kabut dengan jalan jam kat sana sebab banyak bas. Dan best dapat naik bas pukul 9.30 tapi bas tak jalan- jalan jugak. Best naik bas dan tetiba aku terjumpa Fitrien yang kebetulan satu bas dengan aku. Best sebab aku suka balik ari Ahad, dan sampai Penang dah pagi Isnin. Pastu terus gerak pegi kelas. Haha..

Best jugak bila dah sampai stesyen bas Sungai Nibong, aku menaiki teksi yang kalo naik sorang kena RM15 walaupun jaraknya ke USM hanya la 10 min (lebih kurang la). Aku rindu naik bas sebab bila aku bertolak nak balik Muar pulak, aku akan bertolak malam jugak dari Penang sambil menyaksikan keindahan jambatan di waktu malam. Dan pukul 5 pagi aku akan call abah bagitau aku dah sampai Tangkak.

Dan best sebab bila sampai2, nanti bleh terus breakfast kat luar. Hehe.. Best jugak sebab bila sampai2 rumah memang tak boleh nak tido dan terus menghadap MTV tengok video-video muzik untuk lepas gian.

Dan best jugak kadang-kadang aku pergi ke Kota Bharu jumpa abe. Oh..rindu sokmo pada demo weh. Dan best aku akan lalu highway pantai barat yang agak menakutkan jalannya. Best bila sampai2 aku tunggu dia sampai aku sendiri tak tau kat mana lokasi aku. Best bila dia cari aku sampai marah2 aku kat mana. Haha.. mana aku tahu lokasi aku sebenarnya. Yang aku tahu tempat turun bas dan bukan tempat yang belakang KB Mall tu. Best lepas tu kami pergi solat subuh dan terus pulak travel balik Muar. Gedik sungguh waktu itu nak balik sama2. Gedik pun aku rindu naik bas.

Dah cukup. entah apa aku ngarut rindu naik bas. Tapi pape pon, waktu macam tu aku tak dapat nak rasa lagi. Sungguhpun aku sambung master, mungkin bukan di USM lagi. Dan tak dapat la nak rasa lagi naik bas 8 jam.

Ok, cukup dulu aku membebel. Pasni aku rest jap blog sebab aku kena pegi lagi exhibition di tempat sama, KLCC pada 9-11 November. Korang rajin datang la kalo nak tahu info pasal kelapa sawit. Hehe.. jumpe di sana.



12 tukang karut:

speckurosaklagi said...

kalu dtg penang kasi tau la...

farah said...

hotel menternak hama?

:D

♥«mrs.M!ê.Sh!ñ0da»♥ said...

waaaa...mcm best je...huhu...klu ade sane leh la melawat2 kat klcc tu...hehe...;p

haniey said...

nard!!! nape x nak smbung master kat USM!!! jom la dtg usm lg.. ade umah sewa ni.. hihihi... boley lepaskan gian nak naik bas g penang lg... kan2?? oopss.. skrg ni taraf dah maju sket.. dah naik kereta.. x merasa la nak naik bas lg... huhu

Rashid said...

salam nard

ermm jumpa abe mana kat KB tu nard? eee jelesnyer.. ni bila pula nak jumpa abe rashid ni? hehe..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

org yg kulit sensitip mmg xleh blah kalo ngan hama ni. bleh jd merah2!!

en_me said...

sonoknyerr gi oversea kannns.. ehehe

encik ariff said...

kat kl mmg xd laut.
:P

13may said...

cantik la tshirt...ada kaler oren

aloy_paradoks said...

KL tu luar negara la..

n a r d indie winkie said...

to speckurosaklagi: nape? kalo aku dtg penang hang nak blnja?

to farah: siyes hama banyak.

to mrs.mie.shinoda: haha.. you mesti rindu kat kl ni.

to haniey: hani beli kete ke?? ni wajib turun penang.

to rashid: abe rashid kena blnje makan2 kat sume kedai makan kat kb. bleh?

to siti: kulit i memang sensitip. auw..

to en_me: over the sea pon belum tentu lagi. hehe..

to encik ariff: setuju dengan jawapan tu.

to 13may: tu t-shirt power rangers oren. :-p

to aloy paradoks: absolutely the right answer!!!

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情