interview



oh yeah. ini bukan first time in my life aku kena interview. hehe.. dulu pernah kena interview pendapat berkenaan kegawatan ekonomi oleh sekumpulan (padahal 2 orang je) dari tv mana ntah. aku sendiri tak tahu. dengan speaking yang agak terabur sebab blur2. muahaha..

and dulu2 pernah interview ala2 nak kena interview keje. tapi skrg, aku betul2 dah kena interview keje. tapi interview cam hampeh. haha..

selasa lepas, aku pegi join apply jawatan pegawai tadbir kontrak kat melaka (tak agak2 nak mtk pegawai. haha.. peduli pe aku). ramai memang dasyat la. tapi aku kecewa, pengurusan tak sistematik. adakah memang begitu untuk apply keje kerajaan? swasta adakah lebih sistematik? aku pon tak tahu. yg pnting aku smpi dah nak give up je pegi interview tu.

tapi kesian kan ayah aku smpi tak pegi keje teman aku gi sana, sampai kami sesat nak ke alor gajah. sekali tmpt nak interview tu dekat bebeno (kata orang perak) dengan sekolah adik aku. hampeh sgt2 rasenye. jadi aku rase tak patut aku give up. oh ye, lokasi itu adalah di bukit beruang, yang mana takde sign board. bile dah nak smpi baru la ada. mane tak sesat.

oke2, smpi2 dah pkl 9.30. aku tak tahu brape ribu orang. tapi memang ramai. smpi ade yg dah dftr, tapi balik umah coz tak sanggup nak tunggu ramai2 di bawah panas terik. dftr pe sume dgn aku yg hampir2 nak pengsan akhirnya aku tunggu turn interview pkl 12 lbh.

tapi pkl 3.20 baru aku dpt kena interview. and this is group interview. mgkn sebab ramai sangat and dia nak settle cepat2. tapi, soalan....

gulp, dasyat ar. aku tak mau cite. susah gile. huhu.. dan aku tak confident aku dpt jawatan tu coz aku rase ramai yang lebih baik and dorang kebanyakan ada scroll. aku??? grad pon belum. huhu..

and semalam 2nd interview. aku cube jek jawatan kerani plak. haha.. sesaje nak keje sementara aku dpt keje tetap. tapi yg ni, orang plak takut nak hire aku keje. aduyai... mgkn sebab minimum hanya untuk lepasan spm. aku?? erk..takpela kak. ada rezeki ada la.. hurm..

19 tukang karut:

en_me said...

chek nard ittewww moga berjaya ..

a.b geldofg said...

bila nak inter view aku?

AzRi AzyAn said...

wah! tkot nye interview..
cmne la agak nye kn?
all da best k..
da dpt keje blanje le..hehe

ije said...

semalam ada interview kat pusat sumber kelantan. mak aihh.. beribu orang.. berderet kereta.

aduka said...

dpt kje nnti jgn lupa blnja kitorg ek.. haha =P

Precious said...

interview? halamak! nervous ... saspen jer ... good luck yer! Tak nak jadi guru ganti cikgu bersalin ker ... ?

joegrimjow said...

xsabo nak intebiu!!

+ akhis + said...

~bgus nye korang g intervew...
~smoga nad dpt la keje ek..
~xkisah la keje tetap or keje semtra..^_^

Rashid said...

Nard

Biasa le tu nard. Bila temuduga semua orang rasa kurang yakin je. Macam-macam kita andaikan. Tapi sebenarnya ada juga yang kita tak yakin dapat tapi dapat pula.. rezeki ni susah kita nak agak.

Apa-apapun utk nard.. Moga berjaya dalam temuduga!!

speckurosaklagi said...

apsal x try kat penang??

cIk JanNah said...

x pe dear...
lau ade rezki x kan kemana nya..
caye lah~


;)

Liquid said...

uh ramai nye spi berjam2!
xpe cik nard, rezeki kita ade dimana2. jgn risau. =)
kalo dpt neh kene la blanje incek liquid makan ye dak..? ehehehehe

Monkey D Luffy said...

mana tau ada rezeki

:)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

lawak ar kartun tu!

aloy_paradoks said...

buat keje sendiri lagi senang..

Bule said...

inteview..

menarik.
gewd luck nard..
pasti dapatnya..

tehais said...

gudluck ;)

ko mintak kerani katner?

n a r d indie winkie said...

to en_me: trima kasih

to a.b geldofg: inter view ko bile2 boleh. hehe..

to azri azyan: insyaAllah. kalo nak blnje mai dtg muo.

to ije: memang beribu. mesti mana2 pon mcm tu kan.

to aduka: boleh. blnje eskrem potong. hehe..

to precious: yup. igt nak jugak jadi cikgu ganti bersalin ni.

to joegrimjow: nak di interview ke atau meng-interview ni joe?

to +akhis+: trima kasih. harap2 mcm tu la

to rashid: betul2. apa2 pon kita tggu je la rezeki dtg

to speckurosaklagi: dah balik muo tak dpt try kat penang plak

to cik jannah: insyaAllah. trima kasih la cik jannah tolong doakan.:-)

t0 liquid: insyaAllah. incik liquid ni tak abis2 nak makan je ye.

to monkey d luffy: yup. mudah2an

to siti bum bum: kartun tu memang lawak.

to aloy_paradoks: kerje pe ye?

to bule: takleh over confident. nnti tak dpt

to tehais: mntk kerani kat kilang pe ntah. haha.. tak dpt pon coz smpi skrg takde jawapan.

fhad said...

erm same la kite.. susah if xde skroll nak cari kje.. u konvo bulan bpe? kdg2 gov mmg x sistematik.. buhsan je.. pastu siap da de kroni2 yg akan dapat job tuh...waaaaa tensen nye.. nak kje pun susah..