hari-hari terakhir

last week, berakhirlah sudah title aku sebagai "Student". so sad. aku tak lagi dpt jumpe kawan2 satu kos, tiada lagi gelak tawa, suka duka bersama dorang.

tetibe lagu the official - hidup kita mula bermain2 di benak fikiran aku. lagu yang byk mengisahkan kisah hidup yang juga tak lari jauhnya dari hidup aku yang sebenar.

tapi, aku tetap abadikan kenanan bersama2 rakan2 seperjuangan aku walaupon di saat2 akhir. walaupon hanya melalui gmbar. tapi aku takkan lupa muka korang. huhu..sedih bangat.

aku tetap teringat, soalan2 familiar yang dorang akan tanya setiap kali terjumpe, berselisih.

"ko sambung master tak?". tak pun, "ko watpe pasni? keje ke smbg lagi?". walaupon lain soalan, tapi maksud yang sama. aku pon sampai tak tahu nak jawab pe. hurm.. bukan senang nak sambung. walaupon kalo aku wat poll, mesti ramai yang suggest sambung.

tapi, ada pros and cons nye. memang aku berhajat sangat2 nak sambung lagi2 bila USM skrg dah title APEX. tapi, apakan daya. mak aku nak sgt aku keje dulu. almaklumla, aku anak sulung. so, aku betul2 kena lepaskan family aku dulu. huhu.. takpela, aku ikut je keptusan mak aku. ada hkmahnye. nnti, ada rezeki, aku pasti sambung. (teringat dulu aku letak applied biology - USM first choice dlm borang UPU online. dan syukur, berjaya gak aku dapat kos ni. hehe..)

satu hal, kalo aku sambung master, aku mgkn taknak smbg dalam Molecular Biology. take time wat projek tu. setahun dua, belom tentu boleh grad. ada aku dengar cite, smpi 6 tahun buat master, projek takde hasil. last2 quit. tak ke membazir tu. hurm..

so, neway. back to the main story. ini aku upload kan sedikit gmbr buat kenang-kenangan. aku rindu korang!!!!

*****
BBQ


sayalah Nard =p
sambil memegang perut tanda kelaparan..

bersama Fadzilah

tangga-tangga kejayaan..

sya, aku, hani shakila dan teh ais a.k.a aden

*****
makan time di Seagate

nard and fid

bersama peminat teh ais no 1.. aden

nyum2.. ni yang wat cek takkan lupa masakan Penang..

*****

segalanya berakhir. sekarang aku sudah berada di Muar, Bandar Maharani yang indah permai lagi cantik walaupon tak brape nak maju. haha.. anyway, ape selepas ini. akan aku cite la kalo ada rezeki datang ye. hehe..


31 tukang karut:

aduka said...

owh... tetiba terkenang gak time kolej dolu2..
uuu.. cedey gak..
dhla wat reunion x ajak..
aaaaaaa.. =((

a.b geldofg said...

tiba2 tkenang nard yg cntik jelita

AzRi AzyAn said...

msti rindu zaman study kn..
besh je da abes stdy..
=p

khaLifah feDi said...

EMM..terkenang2 nie dgn nard..!!

en_me said...

bandar muo yg tak berape maju ghitewww.. ammvoiii

n a r d indie winkie said...

to aduka: haha.. aku lagi 1 reunion tak pernah gi.

to a.b. geldofg: ceh.. terkeluar tajuk ni. haha..

to azri azyan: memang besh pas abis study, tapi tetap rindu zmn study

to kf: terkenang ape ni kf? hehe..

to en_me: itu la. tak caya dtg la muo

Liquid said...

uhu incek liquid pon rindo2 taim2 study dolu2. uhu =X

khaLifah feDi said...

hehehe..kamoolah..nard..:)

op3 maw komen psl master tue..emm btullah tue ape yg nard ckp..

smbg master mmg mcm best tp byk mende yg harus dikorbankn..ekceli masa emm so nard kna utamakn yg utama ok!!!

NASRUL NASH said...

wah mesti best dah abis..
rasenya keje dulu cari pengalaman ok gak..
dpt kan experience dulu kan.. :)

Rashid said...

Nard
tahniah!! kerana dah abis satu anak tangga .. Sebenarnya banyak lagi anak-anak tangga yang perlu kita naik nard..

kalau nard nak keje bagus juga.. cari pengalaman keje. Dalam masa keje tu kalau ada rezeki boleh sambung.. belajar sambil keje..

p/s -selalu teringatkan masa jadi student kat UKM.. kenangan paling indah bersama kawan-kawan. Suka duka..

kimomoto kozaima said...

yey dah ada degree!! congrat!!

n a r d indie winkie said...

to liquid: sama la kita incik liquid. incik liquid tak mau smbg ke?

to kf: btul tu kf. camtu la nard rasa. huhu..lagipon smbg master takleh paksa2. kena keje dulu, then tgk ape yg sesuai. hehe..

to nasrul nash: yup. experience tu penting. hehe..

to rashid: betul tu cekgu. rase anak2 tangga yg lom pnjt lagi tinggi. huhu.. ni pon lom cari keje. memang sgt rndu kawan2

n a r d indie winkie said...

to kimomoto kozaima: haha.. nnti dpt scroll baru leh congrat. :-)

cima said...

sedap nyer.....tergoda ngan makanan tu

cima said...

sedap nyer.....tergoda ngan makanan tu

n a r d indie winkie said...

isk.. bese la tu tergoda. mesti tgh lapar ni

cima said...

mmg lapa pon... bangun tido td tgk mak ta wat nimom ptg lak ptg ni... kene tunggu malam
hahahhah~

Benrauf said...

selamat

zener_lie said...
This comment has been removed by the author.
zener_lie said...

selamat :) sukses selalu

aloy_paradoks said...

tahniah buat lu... jalani hidup seenaknya..

Monkey D Luffy said...

kalau aku ckp ko comel mesti ko x percaya

jd jgn percaya :P

haniey said...

nard....
i'm gonna miss u a lot!!
especially time kite dlm lecture hall...
makan kat cafe after lecture...
hukhukhuk...
sangat rindu~~~
T_T

speckurosaklagi said...

adehh tak sempat nk jumpa dah balik muar..nati dtg penang ckp la..leh jumpa...kita gi mkn2..

eiza in the house.. said...

salam nard,
tahniah dah abis stdy..nie satu permulaan bg perjuanganmu yg belum selesai dek..kuatkan semangat mu..ko pasti akan berjaya nanti..gd luck :)

dude said...

ermm..
senang je..

kalo ko ada cite2 nak jadi lecturer sekarang, sambunglah master..
if not, carilah pengalaman kerja..

aku faham anak sulung ni menjadi harapan family..
so gud luck okay dengan alam pekerjaan!!
oyeah.

Data Pribadi Q said...

mMQnaN.nHa buANyak bgt'z yakiN tuh bisa makan tUh c.mua ???? hehehe

niza said...

ni ape nama restoran dia ni yang???cam best jek tepi2 laut nih...nak gak terjah nih...hehehe...

n a r d indie winkie said...

to cima: alala.. cian dia. takpe2. mesti mak penat tu.

to benrauf: selamat apa?

to zener_lie: thanx.

to aloy_paradoks: haha..trima kasih

to monkey D Luffy: haha.. tidak percaya sama skali

to haniey: rindu jugak hani. miss the moment we had together

to speckurosaklagi: janji k blnje makan. hehe..

to eiza in the house: trima kasih sis. hukhuk..

to dude: alrite. akan dipertimbgkan cadangan itu

to data pribadi q: hehe..

to niza: restoran ape ntah. tapi kat seagate. hehe.. sila2

speckurosaklagi said...

xda hal nye....

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女