to be or not to be..


huh.. kekeliruan melanda di jiwa. perlukah aku smbung master?? perlukah aku berada di level lebih tinggi??

aku sendiri tak tahu mampukah aku? aku tau aku tak brape nak gempak. "ko keje jek la", tu ayat mak aku. haha.. dia memang prefer aku keje dulu. smbg blaja tu kendian.

tapi org ckp dah pegang duit mesti dah tak pikir nak smbg blajar. betulkah??


takpela, kita lihat. neway, aku ambik jek borang dari pusat pengajian siswazah ni. alang2 tgh promotion kat expo kerjaya. aku de gak anta2 resume ni. so far 3 resume aku anta dulu. hehe.. termasuk Biotechnology corp dgn petronas. tapi petronas takde kena mengena sgt dengan biotek. erm.. anta jek la. lagipon tak semesti kita dpt keje based on pe kita belajar. tak gitu. hehe..

kalo tak dpt jugak petronas, kena guna org dalam nih. shhh..jgn bgtau org. :-p


korang doakan la moga2 aku mudah dapat keje. hehe..

19 tukang karut:

KhaLifah feDi said...

emm ssh hati ea nard,ti mlm wat solat istiharah ea..

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

emm...kje dulu pun ok jugak...then amek PJJ...hehe...

but if anda da ade target nak amek master tu utk apa, then teruskan amek master tu...hikss...;)

ijechan said...

fikir sedalam-dalamnya. ehe.. =) good luck nard!

bule said...

ekspo ekspen..hahaha..

mari2 master2..

ab geldofg said...

nasihat aku kalau ada pluang blajar...blajarlah....nanti myesal bnyak yg aku dah jumpa.....

Rashid said...

salam nard..
Abg sokong 110% jika nard sambung master tuu.. jangan fikirkan kemampuan. Abg yakin nard mampu!!

Tentang ada masalah ke bila dah keje baru nak sambung belajar.. bagi abglah tak semestinya bila dah keje kita tak boleh sambung belajar lagi.. abgpun dah keje hampir 9 tahun baru sambung belajar.. alhamdulillah berjaya juga tamatkan master tu. Tapi memanglah ada cabaran sikit bila kita dah keje.. kena kuatkan semangat dan gunakan sebaik mungkin masa dan ruang yang sememangnya terhad..

Nard..buat pilihan terbaik okey..

fatindean said...

sambung masssssterrrrrr!!!!
go nard!

chip tak hebat said...

semuge cepat dapat keje hendaknye kan :)

pradeep said...

Hi thanks for visiting my site & for adding my link.

Atan said...

buat aje master.. ada sponser apa

Liquid said...

ya i think amek je dlu, coz seriously bile suda pgg duet tu mmg agak mls nk study balik... ewhehehe

wan fara said...

um depends laa kan
kalau rse kewangan mcukupi dan minat nak smbung, ok jee :)
kalau tanya akk, mmg da malas gle
ihi nak kejeee jek
so depends pada dri, ikut kata hati :)

cIk JanNah said...

sme la kite dlm konpius.
nak cont master tp parents suh kje.
kje pon x dpt2 lg,
hik3.
dok umh tnam angur.
nard gud luck ya!

shazleashayla said...

hhmmm..ur dilema is same like me..i'm currently doin' my practical traing..n i feel dat i wanna cont my study...arrgggghhh..conflict2

n a r d indie winkie said...

to kf: baik kf. nnti nad wat solat istikharah.

to mistaken identity: master ada PJJ ke tak ek. haha. tak sure nih.

to ijechan: thanx.

to bule: ko smbg master tak?

to ab geldofg: betul ke? baik.. i'll do it.

to rashid: wah..sokong 110% tu. insyaAllah. tapi master research bukan leh siap stahun 2 tahun, ada kes 6 tahun pon tak grad lagi.

to fatindean: ko suruh aku smbg master gak ek?

to chip hebat: yeah..keje2.

to pradeep: welcome.

to atan: tapi result tak gmpk ntah ada sponsor ke tak nih.

to liquid: betul2

to wan fara: kita sama la kak. hehe

to cik jannah: tu la.. konpius nih.

to shazleashayla: kita juga sama? uwargh..

ChesterChaz said...

jom sambungg... aku nk amik MBA nih.. tp xtau laa bile nk amik nyer.. prancangan jerr.. hehe

h@na said...

blajar la dlu..
wakaka
erm
moga dpt keje la yek..
hehe

n a r d indie winkie said...

to chesterchaz: aku sambung bile ko sambung. boleh? hehe..

to hana: isk.. mane datang dulu saya rembat. hehe..

Anonymous said...

Amiable dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.