aku dan nikon.. kami tiada skandal

Dear bloggers... Kembali semula aku untuk menge'post' entry baru. Sebabnya baru ada idea. Anyway, pagi ni aku lambat masuk opis. Bukan kerana aku lambat datang ok? Aku lmbt pun hanya 15 minit. Tak lambat kan? :-p

Well, its common to come late among us. But, this bad habit tak menyenangkan sesetengah pihak. Of course la my big bos (a.k.a hitler). Begitu juga parents aku, termasuk jugak la En. Dean. Kalo aku dapat tempat keje lain ni, memang takleh ikut habit ni. aish..

Alrite, duk tunggu mamat opis aku datang, tetiba hati aku cam tergerak nak selongkar dashboard aku dan cari CD. At first, aku ingat nak layan Simple Plan jap la. Dah lama tak dengar lagu dorang. Tapi CD lain yang aku jumpa. Ok, jangan fikir bukan2. Aku jumpe CD Butterfingers! Oh yeah. Kau orang memang rock la beb. Bila la mahu buat album baru lagi. Tapi yang aku dengar ni cume la album lama. Selamat Tinggal Dunia.

Mungkin tak semua layan macam apa aku layan. Well, its individual point of view. Tapi mungkin aku memang berjiwa seni agaknya, jadi aku mencuba melayan ape2 jenis muzik underground gitu. I discover this during Form 5, Tapi aku lom jadi fanatik. And banyak2 indie band, aku salute kau la Butter!!

Nard, sila jangan melalut!!

Ok2, sekarang ni aku semakin sibuk dengan job baru. Thanx kat Nuar coz banyak tolong aku. Secara tak langsung bagi aku peluang mendekatkan diri dengan benda yang aku idamkan selama ini. Apa lagi, DSLR la! Haha..

Aku start wat part time mengambil gambar2 pengantin. But i'm a beginner, so a lot of things to be learn. Especially how to shot in different angles, setting ISO in different situation, also be creative in thinking different pose. Fuh.. cabaran mengambil gambar ni bila kau kena shot outdoor dan waktu itu panas terik. Aku rasa cam dah gelap la plak. Ngade2 sungguh aku. Nak jaga kulit la konon. Haha..

Sini aku tepek gambar candid oleh Nuar jek. Gambar2 hasil aku ambik aku takde simpan. Sorry ya. Suma aku dah bagi kat brader Shah coz dia punya camera. Yeah..I love Nikon!!

Kalaula aku ada Nikon sekarang, akan ku bawa waktu Rock The World. Ceh..macam pegi jek.

Ok, layan gambar waktu nikah je. zass...



15 tukang karut:

nuo vic said...

this week we have a job again.. so, u must more practise to get the great image.. hafal skrip.. krang jd blur..

'AQILAH said...

dapat gaji..bestnyer...

akhis said...

~wah
~ske tgk gmbr2 dri camera2 nih...cntik!

speckurosaklagi said...

sila amik pix saya...
hahaha...

i luv nikon too...still xdt memilikinye..sungguh payah nk ayat si nikon D40 or D60 huhuhu....

aloy_paradoks said...

angkat la satu baru punya... boleh snap byk byk..

Mr.Chenta said...

wah adeqq
dah ada DSLR ka?

tgk lens pun tau tu tele lens
pergh !!!!! =D

haha

better use wide lens tuk wedding
lagi superb
dan

shot
kadang2 kita shoot dari bawah nampak smart

papepun
kene kreatif la
kene tau angle2

byk2 lawat blog2 photographer lain yang shoot wedding ;)

encik ariff said...

gambar cantek.
:)

laki cikgu kimia said...

waaa.. bakat!

dakchomey said...

huhuhu....

Uruchimaru @ kf said...

waa nard pe citer? hee..sorrylah lame xke mari !

i'm will come back !

en_me said...

fuyohhh besornyerrr nikon tewww.. ahaks

ChiLaBaey's said...

Selamat Tahun Baru 2010, semoga azam tahun ini tercapai dan dilancarkan segala urusan hendaknye... Insya-Allah.... Salam dari saya Chilabaey's Spot.... Senyum selalu macam selalu.... :)

n a r d indie winkie said...

to nuo vic: i'm loser.

to 'aqilah: gaji sket jek. hehe..

to akhis: ya.siyes. gambar sangat cantik.

to speckurosaklagi: sama la kita. masih tak dpt nak angkt dua binatang tu. haha..

to aloy paradoks: lom ada duit. huhu..

to mr chenta: thanx advice. hehe.. i am still a beginner. so a lot of things need to learn. Thanx also for giving me such suggestion. need to try. :-)

to encik ariff: sape yg cantek?

to laki cikgu kimia: hehe.. bakat terpendam yang baru start nak jadi asam.

to dakchomey: huhu

to kf: kemana kamu?

to en_me: besor nikon dari orang.

to chilabaey's: selamat tahun baru jugak. :-)

Quran said...

sila amik pix saya...
hahaha...

i luv nikon too...still xdt memilikinye..sungguh payah nk ayat si nikon D40 or D60 huhuhu....

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女